Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, este de părere că guvernanții vor înființa încă un minister al Sănătății, ca urmare a erorilor făcute de conducerea din timpul pandemiei. Acest proiect are în vedere ce instituție se va ocupa de colectarea și raportarea datelor din sistemul de sănătate, conform Mediafax.

Gabriela Firea a transmis că luni, în Senat, parlamentarii PNL, USR-PLUS și UDMR, au eliminat proiectul de lege al Guvernului Cîțu prin care Autoritatea Națională de Management a Calității în Sănătate preia datele de colectare și raportare din sistemul de sănătate.

„Practic, actuala guvernare vrea să pună în mâinile unei singure instituții, care conform legii de funcționare se ocupă de siguranța și calitatea serviciilor medicale ale pacientului, o mare parte din atribuțiile Direcțiilor de Sănătate Publică și ale Ministerului Sănătății și nu gratis, ci pe bani mulți. După ce, prin raportul Comisiei pentru Sănătate, votat cu majoritate de voturi, au fost abrogate toate articolele Ordonanței de Urgență ale Guvernării Dreptei prin care lua naștere un nou Minister al Sănătății, legea a fost trecută la adoptare tacită. Liberalii și colegii lor de la USR-PLUS și UDMR sunt atât de disperați să acopere prostiile pe care le-au făcut în pandemie cu raportările infectărilor, decedaților, vaccinaților, încât pentru câteva minute, chiar au șters cu totul Ordinea de zi de pe site-ul Senatului”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Firea a ridicat tuturor oamenilor întrebarea „De ce sunt 2.300 de morți neraportați de COVID?”, stârnind zeci de reații la postarea sa. Senatorul PSD dorește să arate oamenilor că parlamentarii de la guvernare refuză înființarea comisiei de anchetă pentru verificarea datelor din pandemie. Deși au apărut informații din interiorul Ministerului Sănătății care arată că există o diferență între datele reale și cele oficiale, cu privire la decesele cauzate de COVID, liderii politici de la putere nu au demarat Ancheta solicitată în repetate rânduri de opozanții Guvernului.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online