Arme, muniție și trofee, indisponibilizate în urma unor percheziții, de polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase din Suceava

78

Inspectoratul General al Poliției Române, anunță că la data de 8 martie 2021, polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase din Suceava au efectuat 5 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de braconaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Conform unui comunicat al instituției, au fost indisponibilizate 4 arme de vânătoare deținute ilegal, peste 400 de elemente de muniție, trofee de vânat și alte obiecte utilizate la săvârșirea de operațiuni ilicite.

Polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase din Suceava, sprijiniţi de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, au pus în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară, emise de către judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Potrivit sursei citate, în urma perchezițiilor, au fost ridicate 4 arme letale, dintre care una artizanală, calibre diferite, 430 de elemente de muniție, două aparate de sertizat, 60 de capse de aprindere, 48 de trofee, 8 exemplare de păsări împăiate, 11 crotalii, un binoclu, o lanternă pentru armă și un laser punct luminos pentru ochire pe armă.

De asemenea, IGPR mai precizează că polițiștii au ridicat 7 păsări de munte, toate naturalizate, 10 colți mistreț, 18 panoplii, 12 piei de animale, o blană de vulpe și o capcană.

Totodată, au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor și efectuării unei expertize bio-genetice, aproximativ 20 de kilograme de carne de vânat.

În urma perchezițiilor, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a două persoane, de 36 și 44 de ani, aceștia fiind introduși în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Facebook Comments