Autoritatea de Supraveghere Financiară a lansat un instrument online, care facilitează procesul de autorizare pe piața financiară non-bancară. Acest demers face parte din strategia A.S.F. de digitalizare a activității sale și reprezintă un important pas înainte, în relația Autorității cu entitățile pe care le supraveghează.

Noua secțiune a rubricii Autorizări, găzduită pe site-ul Autorității, pune la dispoziția celor interesați o listă cu toate documentele necesare în procesul de autorizare, pe toate cele trei piețe, precum și cu toate actele normative care guvernează acest proces.

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, spune că ASF lucrează în interesul oamenilor.

“Așa cum am promis la preluarea mandatului, aducem soluții noi, digitale, pentru a veni atât în sprijinul cetățenilor, cât și al companiilor. A.S.F. trebuie să fie o instituție care să lucreze în interesul consumatorului, iar acest nou instrument online reprezintă unul dintre proiectele pe care le-am realizat, în acest sens. A.S.F. se transformă într-o instituție suplă, modernă, digitală. Interacțiunea dintre noi și stakeholderi trebuie să fie doar la un click distanță“.

Președintele A.S.F. a precizat că, în perioada următoare, noua secțiune online destinată procesului de autorizare va avea noi valențe, devenind un portal interactiv, unde vor putea fi încărcate documente și vor putea fi utilizate semnăturile electronice.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online