VIDEO – Autoritățile au demarat percheziții pentru persoanele bănuite de ilegalități în domeniul silvic

54

Astăzi, 1 Aprilie 2021, polițiștii din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice Mureș, au emis 17 mandate de percheziție domiciliară, în județul Mureș, la sediile și locuințele unor persoane fizice și juridice bănuite de ilegalități în domeniul silvic.

Perchezițiile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, în cadrul unui dosar penal. Persoanele vizate sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori, evaziune fiscală, abuz în serviciu, delapidare și fals intelectual. Astfel, în urma unor cercetări în perioada 2019-2020, reiese că s-au produs exctracții forestiere ilegale.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019-2020, mai multe societăți comerciale din județul Mureș, având ca obiect de activitate exploatarea forestieră, ar fi extras în mod ilegal din fondul forestier proprietate publică a statului, masă lemnoasă superioară celei licitate și cumpărate, în baza contactelor de vânzare- cumpărare.”, informează Inspectoratul General al Poliției Române.

Autoritățile au estimat un prejudiciu cauzat prin activitatea infracțională la peste 540.000 de lei, fapt ce i-a determinat pe polițiști să efectueze percheziții la domiciliile tuturor persoanelor suspecte.

De asemenea, întreaga acțiune s-a desfășurat cu ajutorul și suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La această activitate au luat parte și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureș.

Facebook Comments