Bittnet (BNET), un grup de companii de IT, listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București, a raportat venituri consolidate de 108,6 milioane de lei, în 2020 și un profit operațional de 4,3 milioane lei, având o creștere de 400%, față de aceeași perioadă a anului trecut. Rezultatul net consolidat al Grupului a crescut cu aproape 2,7 milioane lei, Bittnet închizând, astfel, anul cu profit net.

CEO și cofondator Bittnet Group, Mihai Logofătu, a declarat, cu privire la evoluţia afacerilor, anul trecut: „Așa cum podurile sunt supuse unor teste extreme de rezistență, înainte de inaugurare, așa a fost și anul 2020 pentru Bittnet Group – o sumă de teste de rezistență. Mă bucur că am trecut cu bine aceste teste, iar Grupul nostru este acum mai solid financiar și operațional și pregătit pentru un nou ciclu de creștere accelerată, adaptat la noua realitate de business, la noile provocări și oportunități de piață locale, dar și internaționale.

Într-un an provocator, am reușit să ne îmbunătățim toți indicatorii, revenind pe profit. În 2020, am generat afaceri de 140 milioane de lei, dar blocajele internaționale cauzate de pandemia de COVID-19, precum și alegerile din decembrie din țara noastră au generat întârzieri în finalizarea proiectelor câștigate. Însă, ne așteptăm ca aceste întârzieri să aibă un efect suplimentar pozitiv asupra rezultatelor noastre din 2021”.

Într-un an în care majoritatea companiilor au fost sever afectate sau au înregistrat scăderi semnificative ale cifrei de afaceri, Grupul Bittnet a realizat un cashflow operațional de peste 8 milioane lei, care, combinat cu accesul la piața de capital, a permis efectuarea de investiții în dezvoltarea Grupului. În consecință, în 2020, Bittnet Group a realizat noi investiții în valoare de peste 10 milioane lei în Equatorial Gaming, The eLearning Company și Softbinator.

În contextul unei contracții economice naționale de 3,9%, în 2020, Divizia de Tehnologie a Bittnet Group, care include Dendrio și Elian, a înregistrat venituri de 96,6 milioane de lei, o creștere de peste 11%. Marja brută a crescut cu 33%, iar divizia a încheiat anul 2020 cu o creștere de peste 4 milioane lei a profitului operațional, ajungând la 2,5 milioane lei.

Activitatea Diviziei de Educație, reprezentată de Bittnet Training și Equatorial, a fost afectată de reducerile sau înghețarea bugetului pentru training. Prin urmare, veniturile au scăzut cu 6%, față de 2019. Cu toate acestea, Grupul a încheiat anul cu un profit operațional de 4,3 milioane lei și aproximativ 25 milioane de lei în numerar, cu aproape 20% mai mult, decât în anul precedent.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online