3.523 de amendamente depuse la proiectul bugetului de stat pe 2021 şi 3 la proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat au fost respinse de Comisiile de buget-finanţe, cele două proiecte fiind aprobate în forma transmisă de Guvern, potrivit rapoartelor Comisiilor de buget-finanţe depuse, luni, la Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului.

Amendamentele au fost depuse, în principal, de deputaţi şi senatori PSD, dar şi de parlamentari ai AUR şi niciunul nu a fost acceptat la dezbaterile din comisii.

Proiectul bugetului de stat şi cel al asigurărilor de stat şi rapoartele comisiilor urmează să intre luni în dezbaterea plenului Parlamentului, unde deputaţii şi senatorii pot să susţină amendamentele respinse.

Birourile permanente vor stabili, anterior, timpii de dezbatere în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

„În cadrul dezbaterilor desfăşurate în perioada 25-27 februarie, membrii comisiilor sesizate în fond au analizat proiectul de lege şi anexele acestuia, raportul privind situaţia macroeconomică pe anul 2021 şi proiecţia acesteia pe anii 2022-2024, avizele asupra proiectului de lege, precum şi amendamentele formulate de senatori şi deputaţi şi au hotărât, cu majoritate de voturi, să adopte un raport comun de admitere asupra proiectului legii bugetului de stat pe anul 2021 în forma prezentată de iniţiator”, prevede raportul comun asupra proiectului legii bugetului de stat.

„Susţinem acest buget. (…) Noi am solicitat mobilizarea tuturor parlamentarilor din cele trei formaţiuni ale coaliţiei şi, de asemenea, din grupul parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor. Contăm pe o prezenţă masivă. De asemenea, le-am transmis miniştrilor care sunt parlamentari să fie prezenţi la dezbaterile parlamentare. Sunt convins că, având o mobilizare exemplară, vom reuşi să adoptăm bugetul în termenul propus”, a afirmat Orban.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că liberalii vor susţine la dezbaterile din plenul Parlamentului bugetul în forma adoptată de Guvern şi comisiile de specialitate.

Votul final asupra celor două proiecte de buget este programat pentru marţi.

Sursa: Agerpres

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online