Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat astăzi că de pe 3 iunie, la Primăria Municipiului București se va introduce sistemul de acces pe bază de card nominal pentru toți angajații care lucrează în Primăria Capitalei.

“Interacțiunea cu cetățenii trebuie să devină cât mai transparentă, iar problemele acestora să fie rezolvate în timp cât mai scurt. Prin implementarea acestui sistem modern și sigur, ne dorim o monitorizare cât mai clară a activității care se desfășoară în fiecare zi în cadrul instituției. Și mă refer aici atât la persoanele și tipurile de probleme pe care cetățenii doresc să le rezolve la nivelul instituției, cât și la activitatea efectivă a salariaților din cadrul Primăriei”, își motivează decizia primarul Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook.

El consideră că astfel se elimină treptat și birocrația și se face un pas în față: “Renunțăm la utilizarea condicii de prezență, în sistem fizic, prin semnare cu pixul, la venire și la plecare”.

“Pentru marea majoritate a oamenilor din Primăria Municipiului București va fi un pas binevenit, care le va simplifica activitatea. Ușa mare a Primăriei este deschisă tuturor, atât angajaților, cât și vizitatorilor, iar instituția este pregătită să asigure tuturor un cadru cât mai sigur, mai ales în contextul pandemiei”, se mai arată în postarea lui Nicușor Dan.

“Doamne, ce realizare!”

Anunțul făcut de primarul general a stârnit un val de comentarii din partea internauților, cele mai multe nefiind favorabile acestuia. Într-o oră, au fost publicate 488 de comentarii, iar postarea a primit 1856 de like-uri.

Oamenii au scris în comentarii despre felul deplorabil în care arată parcurile, chiar și Cișmigiul (care e vizavi de Primăria Capitalei), au subliniat că în curând în parcuri “vom merge cu Autanul după noi”, au scris de șobolanii și căpușele din București ori de gropile de pe străzi.

Alții i-au amintit primarului de lipsa parcărilor și de traficul defectuos sau i-au atras atenția, pur și simplu, că ar fi timpul să se “apuce de treabă”.

Foarte mulți dintre cei care au comentat la postare consideră că altele sunt problemele cu care se confruntă Bucureștiul. “Super, dar de ce m-ar interesa? Băltește apa în topt Bucureștiul, pietoni uzi, semafoare zero, piste biciclete zero, parcări zero! Dar bine că e ordine în Primărie!” – cam acesta a fost tonul multor comentarii. “Asta e o realizare majoră pentru cetățenii neangajați la primărie. Chiar sunt atât de fericit de această realizare…” – scrie un alt bucureștean, în același ton cu un altul care postează: “Doamne, ce realizare!”.
“Vaaai! Cât de tare v-ați fript cu postarea asta! Miroase a friptură în tot Cișmigiul!” – scrie un comentator.

Printre comentarii sunt și unele de felicitare pentru inițiativă, însă foarte puține. Totodată, unele sunt jignitoare și fac referire la coafura lui Nicușor Dan.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online