Sâmbătă dimineaţă, 24 aprilie, s-a deschis la Deva, în parcarea celui mai mare mall din oraș, primul centru din țară unde oamenii se pot vaccina în sistem „drive-thru”, direct din maşină.

Zeci de mașini s-au așezat la coadă, unele cu câteva ore înainte de deschiderea centrului, pentru pentru vaccin. O parte dintre doritori au venit din localităţile sau judeţele învecinate.

Toate etapele procesului de vaccinare, de la triajul celor prezenţi până la monitorizarea post-vaccinare şi eliberarea adeverinţelor de vaccinare, s-au realizat fără ca oamenii să coboare din maşină.

În primele două ore de la deschidere s-au vaccinat peste 200 de persoane, cu serul produs de Pfizer-BioNTech. Organizatorii speră ca numărul acestora să depăşească cel puţin 400, până la sfârşitul zilei, scrie Agerpres, care a realizat un reportaj la fața locului.

Pentru ca lucrurile să decurgă în ordine, au fost organizate patru fluxuri de vaccinare în care lucrează cinci medici, opt asistente, trei registratori, tineri voluntari de la Crucea Roşie, dar şi poliţişti, angajaţi ai ISU şi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

NTZkYjVjZWY3MmZlM2NkY2QyZGU0MDhhMTUw
Foto: Agerpres

„Îndemn pe toată lumea să vină să se vaccineze. Nu se dă nimeni jos din maşină. Toată lumea încearcă să stea relaxată, să se vaccineze. Îi aşteptăm pe toţi şi peste trei săptămâni, aici, în parcarea de la Shopping City Deva, pentru rapel. Toată lumea doreşte să treacă peste acest moment de pandemie, toată lumea vrea libertate şi de aceea am numit această acţiune Hunedoara spre libertate. Iată că astăzi s-a mai făcut un pas pe lângă alte acţiuni pe care le-am avut cu centrele fixe şi cu cele mobile din zonele rurale şi zona montană. Fiecare acţiune pune o cărămidă în plus în ceea ce priveşte normalitatea”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian.

Procedura de vaccinare, inclusiv paşii care trebuie parcurşi în cadrul centrului drive-thru, este explicată, cu fotografii, şi pe pagina de Facebook a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara. Tot de acolo se pot descărca formularele care trebuie completate de către cei care doresc să se imunizeze.

YjNhYWY5MjEwZDcxMzc5ZTQ0NjJiM2QzNzg4
Foto: Agerpres

„Lumea îşi doreşte să se vaccineze. Am fost nevoiţi să deschidem mai repede pentru că erau oameni veniţi aici de la ora 6,00 dimineaţa, unii veniţi din altSâmbătă dimineaţă s-a deschis la Deva, în parcarea celui mai mare mall din oraș, primul centru din țară unde oamenii se pot vaccina în sistem drive-thru, direct din maşină. Zeci de mașini s-au așezat la coadă, unele cu câteva ore înainte de deschiderea centrului, pentru pentru vaccin. O parte dintre doritori au venit din localităţile sau judeţele învecinate.e judeţe. Probabil că a contat foarte mult că nu mai trebuie să se programeze şi pot să vină direct să se vaccineze. Suntem în etapa a treia, în care oricine poate să se vaccineze. În funcţie de solicitări, vom prelungi programul centrului. Va fi deschis în fiecare zi între orele 10.00 şi 19.00”, a mai adăugat directorul executiv al DSP Hunedoara, Sebastian Mezei.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online