Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a transmis pentru Digi 24 că de sâmbătă seară vom putea sta mai mult la terase. Acesta îl contrazice pe Florin Cîțu care a spus că terasele nu vor avea un program prelungit, chiar dacă restricțiile de noapte se vor elimina de mâine și doar magazinele nu vor mai avea o oră limită.

Claudiu Năsui a adăugat că „ideal ar fi” pentru magazine și restaurate să nu mai existe un program limitat și să stăm „cât ne dorim” la terase.

„Relaxarea se va întâmpla în trei etape: 15 mai, apoi 1 iunie şi 1 iulie. De mâine putem să nu mai stăm cu masca în aer liber, în exterior, cu câteva excepţii care vor fi formalizate în seara aceasta. Mai sunt câteva discuţii pe nuanţe tehnice în cadrul Guvernului, deci tot ce vă spun acum luaţi ca informaţii de discutat până în seara aceasta, la 20:30 este şedinţa de Guvern”, a spus Năsui la Digi 24.

Ministrul a fost întrebat până la ce oră putem sta la terase, iar răspunsul l-a contrazis pe premierul Cîțu: „Cât ne dorim. Ideal ar fi să nu mai fie această restricție de funcționare a magazinelor și a restaurantelor, să fie cum era înainte să fie impuse restricțiile”.

De asemenea, ministrul a adăugat că revenim la regulile de dinainte, iar după şedinţa de Guvern de azi se va anunța exact care vor fi regulile.

„Toate detaliile tehnice vor trebui să fie decizia premierului. Dar de mâine vom avea toate regulile pe care le aveam înainte de pandemie. Adică nu e absenţă totală de reguli, dar nişte reguli mult mai relaxate şi mult mai permisive”, a mai spus Năsui.

Acesta a transmis că cel mai mult va conta ce se va decide la ședința Guvernului de astăzi, iar resposabilitatea să fie în continuare un atuu pentru români.

„Până la urma ce e important e să fim cu toţii responsabili. Avem o deschidere pe etape. Nu mai purtăm masca în exterior, acesta fiind unul dintre marile lucruri care se întâmplă, nu mai este restricţia de circulaţie, restricţiile de funcţionare a magazinelor dispar, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim responsabili. Nu poţi să încurajezi petrecerile nocturne, dar rămâne de văzut exact cum vom formula Hotărârea de Guvern astfel încât să fie clar ce deschideri se întâmplă”, a declarat Năsui.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online