Peste 1.630 de elevi, cu vârsta cuprinsă între 13-15 ani, din 125 de școli, licee și colegii de la nivel național, au participat la ediția a III-a a finalei naționale a concursului European Money Quiz, organizat de Asociația Română a Băncilor (ARB). Numărul participanților și cel al instituțiilor de învățământ a fost dublu, comparativ cu anul trecut.

Trei elevi de la Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, din Timișoara, Școala Gimnazială „Avram Iancu” și Liceul Teoretic Internațional de Informatică, din București au fost câștigătorii ediției de anul acesta a concursului, oferind cele mai multe răspunsuri corecte, în cel mai scurt timp.

Câștigătorul locului I primește un premiu în valoare de 3.000 lei net, câștigătorul premiului II beneficiază de 2.000 lei net și ocupantul locului III primește un premiu în valoare de 1.000 lei net.

Cei doi elevi de la Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, din Timișoara și – respectiv – Școala Gimnazială „Avram Iancu”, din București vor reprezenta România la finala europeană a concursului de educație financiară European Money Quiz, care se va desfășura on-line, la data de 20 aprilie 2021, la care participă reprezentanți din 28 de state europene. Câștigătorii vor primi titlul de „campioni europeni ai banilor, în 2021”, dar și premii în bani.

European Money Quiz este o inițiativă comună de alfabetizare financiară, realizată de asociațiile bancare din Europa, sub coordonarea Federației Bancare Europene (FBE). În România, proiectul este implementat de Asociația Română a Băncilor, în calitate de membră a FBE, printr-un parteneriat educaţional cu Institutul Bancar Român.

Finala națională a European Money Quiz a fost găzduită de prezentatorul de televiziune Cabral Ibacka și a avut loc în cadrul European Money Week, program desfășurat în perioada 22-26 martie 2021, la nivelul Federației Bancare Europene și al asociațiilor bancare europene.

Strategia Asociației Române a Băncilor vizează creșterea nivelului de educație financiară și incluziune financiară din România. Începând cu anul 2011, Asociația Română a Băncilor dezvoltă programe de educație financiară de anvergură de formare a profesorilor, a elevilor și a adulților care doresc să-și dezvolte cunoștințele și să-și îmbunătățească atitudinea și comportamentul financiar.

Asociația Română a Băncilor este implicată în procesul de elaborare a Strategiei Naționale de Educație Financiară, alături de autoritățile naționale.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online