► În ultima parte a anului, turiștii români se orientează către circuite și către destinații calde și exotice;

► Cele mai solicitate destinații sunt Egipt, Portugalia (Madeira și Azore), Mexic, Peru, Kenya, Tanzania, Maldive, Sri Lanka, Italia, Franța, Islanda, Tunisia, Maroc, Iordania, Dubai, Albania;

► Noi destinații, pentru care deja există cerere: Sultanatul Oman, Senegal, Gambia și Jamaica

Sezonul estival se apropie de final, iar o parte dintre turiștii români au optat, vara aceasta, pentru destinațiile de turism de masă mediteraneene sau apropiate, unde sezonul ține până maxim la începutul lunii octombrie, apoi, vremea devenind nefavorabilă pentru plajă.

Totuși, și în această vară, 35% dintre turiști au ales destinații exotice sau mai îndepărtate pentru circuite.

Acum, odată cu venirea sezonului de toamnă, numărul turiștilor care aleg destinații calde sau exotice crește considerabil.

Alături de aceștia, din ce în ce mai mulți turiști optează pentru circuite europene, care includ capitale și orașe mari, dar și pentru circuite în Africa, America de Sud și America Centrală.

Potrivit consultanților DAL Travel, touroperator români specializat pe circuite premium și pe destinații exotice, în sezonul de toamnă, 35% dintre turiști aleg circuitele europene, 35% destinațiile exotice îndepărtate, iar 30% destinațiile calde mai apropiate, precum Egipt, Iordania, Madeira sau Azore.

Daniela Nedelcu, director general DAL Travel, spune că 2021 a fost un an de revenire a circuitelor internaţionale.

”Este evident că turiștii români își doresc să călătorească în continuare. Pentru sezonul de toamnă, preferințele turiștilor se orientează mai mult către destinații inedite, mai îndepărtate, și către servicii de calitate. Turiștii noștri optează, în marea lor majoritate, pentru hoteluri de 4 și 5 stele și pentru servicii personalizate. Firește, de un mare avantaj se bucură destinațiile verzi, urmate de cele galbene, însă foarte mulți turiști sunt vaccinați, astfel că pot opta pentru o varietate mai mare de destinații. 2021 a fost un an de revenire a circuitelor internaţionale, ţinând cont că multe ţări nu au mai avut graniţele închise, precum în anul 2020, iar turiştii, în marea lor majoritate s-au vacccinat, au trecut prin boală sau au acceptat să se testeze, ori de câte ori a fost nevoie, pentru a călători. Pe lângă sejururile clasice, de litoral şi de relaxare, mulţi turişti doresc să călătorească, să descopere şi să experimenteze cât mai multe destinaţii şi culturi, în circuite de grup”.

Cele mai solicitate destinații de toamnă, apropiate, sunt: Portugalia (Madeira și Azore), Italia, Franța, Islanda, Egipt, Tunisia, Maroc, Dubai, Iordania, Albania, Turcia (în special pentru circuite), iar ca destinații exotice și îndepărtate, sunt căutate: America Latină (Mexic, Columbia, Ecuador cu Galapagos, Chile și Costa Rica), Africa (Kenya, Tanzania, Africa de Sud), Asia (Uzbekistan), dar și Oceanul Indian (Sri Lanka, Maldive).

De asemenea, există cereri pentru Canada, care se va deschide inclusiv pentru români, pe 7 septembrie.

Printre destinațiile noi, dar pentru care au început să existe cereri, se numără: Sultanatul Oman, Senegal, Gambia, Jamaica, dar și Sudanul sau Pakistanul de Nord.

Turiștii români care aleg destinații exotice sau calde, precum: Portugalia, Madeira și Azore, Egipt, Tunisia, Maroc, Dubai, Iordania, Mexic sau Sri Lanka, preferă să combine plaja și atmosfera de sejur, cu vizitarea principalelor atracții, precum: croazieră pe Nil, în Egipt, Cascada Victoria, în Africa de Sud, Nazca, în Peru sau safari, în Kenya și Tanzania.

În cazul Islandei, o mare atracție va fi Aurora boreală, care poate fi admirată în lunile octombrie și noiembrie.

În Italia, turiștii preferă să viziteze: Lombardia, Liguria, Toscana, Puglia, Basilicata, Calabria, ori insulele Sicilia sau Sardinia, iar, în cazul Franței, Coasta de Azur sau Corsica.

De asemenea, crește în topul preferințelor Turcia, cu partea de sud est și cu regiunea Licia.

Durata medie a unui circuit într-o destinație exotică este de minim 11-12 zile, iar a unui sejur/circuit european sau într-o destinație mai apropiată, de 7-8 zile.

Toamna, majoritatea turiștilor călătoresc cu prietenii, în cuplu sau, surprinzător, din ce în ce mai mulți singuri.

Cele mai accesibile circuite și pachete turistice premium pentru Europa și destinațiile apropiate pornesc de la 840 de euro de persoană, cu tot cu zbor inclus.

Printre cele mai scumpe destinații și circuite se numără Chile (Insula Paștelui & Deșertul Atacama & Patagonia) – Argentina (Los Glaciares & Țara de Foc), Kenya – Tanzania – Zanzibar, respectiv, Uganda (parcuri naționale și safari).

Recent, DAL Travel a avut o cerere de circuit privat, safari în Tanzania și plajă în Zanzibar.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online