Vicepremierul Dan Barna a participat în această seară la Finala Cupei României. Acesta transmis oamenilor că este important ca vaccinarea să contribuie în masă, lucru esențial care va aduce cât mai repede accesul microbiștilor în tribune, iar stadioane vor fi pline din nou.

„Am venit cu bucurie la acest meci de Finală de Cupă. Revin spectatorii pe stadion. Cu cât ne vom vaccina mai mulţi, cu atât mai repede vom avea stadioanele pline de spectatori şi cred că acesta este mesajul cel mai important. Îmi doream ca fiecare iubitor de sport sau de evenimente culturale să ajungem în situaţia în care să putem organiza astfel de evenimente. Prin faptul că un număr important de români a decis să se vaccineze, a făcut posibil să avem la nivelul Guvernului şi deciziile acestea intermediare, prin care iată un anumit număr de spectatori pot deja să meargă la evenimente sportive sau culturale”, a afirmat Barna.

De asemenea, USR PLUS a propus comitetului interministerial măsuri care să readucă sportul românesc din nou la normalitatea de dinainte de pandemie. Prin această propunere USR PLUS intenționează ca cei vaccinaţi complet să participe la meciuri. Totodată, propunerea vizează eliminarea obligativităţii efectuării testelor de COVID peentru membrii staff-urilor și a sportivilor vaccinaţi cu ambele doze.

Propunerile USR PLUS:
– spectatorii vaccinaţi cu ambele doze sau cu un test COVID-19 negativ să revină în tribune
– anularea obligativităţii efectuării de teste COVID-19 pentru membrii staff-urilor tehnice şi sportivii vaccinaţi cu ambele doze.

Un prim eveniment test la care să fie permis accesul spectatorilor vaccinaţi sau cu test COVID-19 negativ poate fi Cupa României la fotbal, programată a se desfăşura pe 22 mai la Ploieşti”, arată USR PLUS pe reţeaua de socializare.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online