Din primele date, a rezultat că bărbatul de 53 de ani, profitând de faptul că portierele autoturismului nu erau asigurate, ar fi pătruns în interior, după care l-ar fi împins aproximativ 300 m din locul unde fusese parcat, iar după aproximativ 24 de ore s-a întors şi cu sprijinul altui bărbat a împins mai departe autoturismul, încercând să dea senzaţia că este stricat, iar ulterior ar fi încercat să îl vândă.

Posibilul client a recunoscut autoturismul ca fiind al unei cunoştinte, administrator al unei societăţi comerciale. Persoanele au sesizat poliţia, iar cei doi bărbaţi fiind depistaţi în scurt timp de către polițiștii Secției 12.

Asupra bărbatului de 53 de ani, la controlul corporal, au fost găsite mai multe certificate de înmatriculare aparţinând unor autoturisme din patrimoniul aceleaşi societăţi comerciale, autoturisme utilizate de angajaţi, dar şi în scop de publicitate.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat propunerea rezonabilă că bărbatul ar fi sustras certificatele de înmatriculare din interiorul autoturismelor ce se aflau parcate în locaţii din sectorul 2 şi 3, profitând de faptul că portierele nu erau asigurate.

Cercetările sunt continuate  de Serviciul Furturi Auto sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, cu bărbatul de 53 de ani în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Daca ti-a placut acest articol, da-l mai departe!

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online