Compania aeriană Air France, cel mai longeviv operator pe ruta București-Paris, anunță consolidarea programelor de zbor și creșterea graduală a frecvențelor curselor.

Pentru vara aceasta, Air France confirmă nu mai puțin de 80 de rute sezoniere, dintre care 22 sunt chiar destinații noi, dat fiind că preferințele turiștilor sunt în continuă schimbare, iar destinațiile de city break-uri, de exemplu, au fost înlocuite în mare parte cu vacanțele la plajă.

Compania aeriană Air France zboară în prezent de 8 ori pe săptămână între aeroportul Paris Charles de Gaulle și aeroportul București Henri Coandă, urmând ca frecvența zborurilor să crească succesiv la 15, respectiv 17 curse săptămânale în perioada 5 iulie – 8 august 2021.

„Ruta aeriană București – Paris este una dintre cele mai vechi și longevive opțiuni de zbor pentru români. Am operat în perioada comunistă, în perioade instabile din punct de vedere economic și am operat și în timpul pandemiei. A venit însă vremea să creștem numărul de zboruri și să depășim operațiunile «de avarie». Comunitatea franceză de business, călători frecvenți pe această rută, dar și românii care lucrează și studiază în Franța, vor avea în această vară un număr sporit de opțiuni de zbor”, a declarat Răzvan Răduț, Country Sales Manager Air France KLM România și Bulgaria.

De pe Charles de Gaulle se va zbura din această vară și spre Tangier și Agadir (Maroc), Monastir (Tunisia), Valletta (Malta), Las Palmas (Insulele Canare, Spania), Corfu și Rodos (Grecia) începând cu 5 iulie, iar de pe aeroportul Orly spre Bari (Italia) din 31 mai, spre Ibiza (Spania) si Alger, denumit și orasul alb-albastru din Algeria din 28 iunie.

Rute noi au fost anunțate și de pe alte aeroporturi din Franța, precum cel din Marsilia, de unde se va zbura spre Catania (Italia) din 26 iunie și spre Corfu (Grecia) din 19 iulie. De pe aeroportul din Nisa vor fi operate zboruri spre Londra și Tunisia din 28 iunie. În total, 39 de rute noi sunt programate pe orarul de zbor al diviziei mediu-curier a Air France, urmând ca zborurile long-curier să fie anunțate cât de curând.

Rutele sezoniere se adaugă celor deja operate de Air France, companie ce a reluat peste 80% dintre zborurile din rețeaua sa normal încă din iunie anul trecut.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online