Robert Redfield - Directorul Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor
Robert Redfield – Directorul Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor Sursa foto: The Washington Post

„Există posibilitatea ca asaltul virusului asupra națiunii noastre în iarna viitoare să fie chiar mai dificil decât cel pe care tocmai l-am trecut”, a declarat directorul CDC, Robert Redfield, într-un interviu pentru The Washington Post. „Și când le-am spus asta altora, au întors capul, nu înțeleg ce vreau să le spun. Vom avea epidemie de gripă și coronavirus în același timp”, a spus el.

Având două focare respiratorii simultane ar pune o încordare inimaginabilă asupra sistemului de sănătate, a spus el. Primul val de covid-19, boala cauzată de coronavirus, a ucis deja peste 42.000 de oameni în toată țara. Aceasta a copleșit spitalele și a evidențiat deficiențe deficitare în kiturile de testare, ventilatoarele și echipamentele de protecție pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

Într-un interviu larg, Redfield a spus că oficialii federali și de stat trebuie să folosească următoarele luni pentru a se pregăti pentru ceea ce urmează. Pe măsură ce comenzile de ședere la domiciliu sunt ridicate, oficialii trebuie să sublinieze importanța continuă a distanțării sociale, a spus el. De asemenea, aceștia trebuie să își mărească masiv capacitatea de a identifica pe cei infectați prin testare și de a găsi pe toți cu care interacționează prin urmărirea contactelor. Procedând astfel, împiedică cazurile noi să devină focare mai mari.

Întrebat despre protestele împotriva comenzilor de ședere la domiciliu și solicitarea statelor să fie „eliberate” de restricții, Redfield a spus: „Nu este util”. El, împreună cu alți membri ai grupului de lucru coronavirus de la Casa Albă, au subliniat importanța distanțării sociale „și impactul enorm pe care l-a avut asupra acestui focar în națiunea noastră”.

Citește articolul integral AICI!

Daca ti-a placut acest articol, da-l mai departe!

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online