Epidemiologul Anthony Fauci cosideră că a treia doză de vaccin ar putea fi necesară după aproximativ un an de la vaccinare. Acesta este susținut și de directorul general al companiei Pfizer, Albert Bourla, care așteaptă să vadă recomandările Agenției Medicamentului din Statele Unite, conform CNN.

„Știm că eficiența vaccinului durează cel puțin șase luni și probabil chiar mai mult de atât, dar cred că aproape sigur vom avea nevoie de o a treia doză de vaccin într-un interval de aproximativ un an de la prima schemă de vaccinare”, a declarat miercuri Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase și Alergii din SUA.

Fauci spune că nu va trebui să se aucă modificări vaccinurilor pentru noile forme ale virusuli SARS-Cov2.

„În loc să ne jucăm de-a Baba-oarba cu fiecare variantă a coronavirusului și să dezvoltăm câte un vaccin pentru fiecare tulpină, probabil că e de ajuns să continuăm vaccinarea împotriva variantei originale și să obținem un răspuns destul de bun astfel încât să nu fie nevoie să ne temem de celelalte tulpini”, a mai spus Fauci.

Compania Pfizer nu a finalizat studiile pentru a treia doză, transmite Albert Bourla, directorul general al companiei.

„Cred că într-o lună sau două vom avea suficiente date pentru a putea vorbi cu o precizie științifică mai mare”, afirmă Bourla.

De asemenea, Bourla a mai adăugat că după opt luni de la a doua doză ar putea fi nevoie și de a treia, iar rapelul ar putea fi gata în septembrie-octombrie anul acesta.

Cercetătorii consideră că noul coronavirus va deveni ca virusul gripei, ce are nevoie tartare cu un nou vaccin în fiecare an, având în vedere mutațiile care apar și din cauza imunității. Spre deosebire de vaccinul împotriva virusului gripei, cel împotriva pojarului oferă protecție pe viață în cazul a 96% din oameni,arată datele unui studiu Pfizer.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online