Primul Ministru, Florin Cîțu, a declarat într-o conferință de presă după şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI) la Ciolpani, judeţul Ilfov, că sunt 1.531 de persoane la ATI şi doar 6 locuri libere la nivel naţional și că trebuie să se atingă obiectivul de 1600 de locuri la ATI.

„Recunosc că am avertizat atunci şi, din păcate, a fost nevoie de aceste paturi. Astăzi sunt 1.531 de persoane la ATI şi doar 6 locuri libere la nivel naţional. Trebuie să atingem această ţintă de 1.600 de locuri la ATI şi este nevoie de ele acum. Am discutat mai mult cu specialiştii despre situaţie, am vrut să înţeleg puţin lucrurile pentru că pe de o parte avem o evoluţie pozitivă în ceea ce priveşte numărul de persoane infectate. Vedem că după ce am ajuns la un platou începem să scădem, o scădere care se consolidează, dar în acelaşi timp, oarecum în contradictoriu, avem mai multe persoane internate în spital şi avem mai multe persoane în ATI. Am vrut să înţeleg ce se întâmplă şi cum să ne pregătim pentru perioada următoare. Aşa cum am zis acest val va dura poate 2 – 3 luni de zile şi trebuie să ne concentrăm, să folosim toate resursele pentru perioada următoare ca să trecem peste acest val, în timp ce ne ocupăm de campania de vaccinare”, a declarat premierul în cadrul conferinței de presă.

Acesta a continuat prin a transmite că sunt un milion de persoane care au trecut prin infecția cu SARS-COV 2, dar și că avem peste 25.000 de decese din cauza acestui virus. În ceea ce privește campania de vaccinare, Cîțu a precizat că săptămâna viitoare se vor mai deschide 171 de centre noi pentru vaccinare iar după 15 aprilie va exista o capacitate de vaccinare de 100.000 de persoane pe zi.

„E important să vorbim astăzi despre spitale pentru că avem un milion de persoane care într-adevăr au trecut prin această boală, dar avem şi peste 25.000 de persoane care au decedat, deci este foarte, foarte important să avem toate resursele la dispoziţie şi să accelerăm campania de vaccinare. În ceea ce priveşte campania de vaccinare, săptămâna viitoare, se mai deschid 171 centre noi pentru vaccinare, iar după 15 aprilie vom avea capacitatea să vaccinăm 100.000 de oameni pe zi. Este singura soluţie de a depăşi pandemia. Pe lângă faptul că este singura soluţie de a deschide economia este important şi din punct de vedere al sănătăţii. Doar prin vaccinare putem să lăsăm pandemia în urmă. De aceea am făcut tot ce este posibil, am folosit toate resursele necesare pentru a avea dozele de vaccin. Avem doze necesare să ne vaccinăm 5 milioane de persoane la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, 10 milioane la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august. Dozele sunt, vin în România, trebuie doar să ne vaccinăm. Îi încurajez pe toţi românii să se înregistreze în portalul Rovaccinare şi să se vaccineze”, a încheiat premierul.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online