Premierul Florin Cîţu a anunţat în cadrul conferinței de astăci că Guvernul va anunța joi care vor fi restricţiile de circulaţie pentru noaptea de Înviere. Acesta a mai adăugat că nu ia în considerare o carantină generală.

La finalul şedinţei de Guvern de astăzi, 7 aprilie, premierul a fost întrebat dacă va fi posibilă prelungirea circulației după ora 2.00 în noaptea de Înviere, iar acesta a spus că o decizie va fi luată joi.

„Mâine este Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă. În hotărârea precedentă ştiţi foarte bine că era până la ora 2.00 dimineaţa. Vom vedea mâine dacă se schimbă ceva sau nu, în acest moment nu am luat o decizie, vom lua o decizie mâine”, a declarat Florin Cîţu.

De asemenea, premierul a menţionat că nu se pune problema de o carantină generală, asigurând că au avut loc discuții cu Andreea Moldovan, după ce aceasta a spus că o carantină la nivel national „ar face minuni”.

„Nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment. Am spus că nu va exista în România un lockdown generalizat, nu va exista nicio carantinare. Mergem, aşa cum vedeţi, în direcţia relaxării, dar cu această condiţie – să ne vaccinăm cu toţii. Este foarte important să înţelegem – 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm. Altfel nu avem şanse”, spune Florin Cîţu.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online