În continuarea campaniei denumite „Nu lăsăm pe nimeni în urmă”, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a inaugurat astăzi noul corp de clădire al Grădiniței „Panseluța”, situată în zona Drumul Crețeștilor, una dintre cele mai sărace zone din București.

Grădinița va intra în rețeaua unităților de învățământ începând cu debutul noului an școlar și va putea găzdui aproximativ 150 de copii, proveniți din familii nevoiașe, ce locuiesc de ani buni la limita subzistenței.

Costul investiției a fost de 3.593.106,71 lei, cu TVA inclus (1.181.689,04 lei provenind de bugetul național, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, iar diferența, de la bugetul local: 2.441.417 lei).

Lucările au constat în: modernizarea spațiilor de învățământ, reabilitarea termică a clădirii, refacerea acoperișului, refacerea sistemului de apă și canalizare din incinta grădiniței, refacerea sistemului de încălzire, lucrări specifice obținerii autorizației de securitate la incendiu și a autorizației de funcționare, amenajarea curții, atât a spațiului verde, cât și a terenului de joacă, refacerea gardului perimetral.

Finalizarea noii grădinițe vine după ce, în urmă cu un an, Primăria Sectorului 4 a demarat un amplu proiect de incluziune socială în cartierul din Aleea Nehoiu și Drumul Crețeștilor, una dintre cele mai sărace zone din București.

Scopul proiectului a fost creșterea nivelul de trai și o mai bună integrare în societate, pentru sutele de familii care trăiesc la limita subzistenței.

Regenerarea urbană a zonei este unul dintre dezideratele Strategiei de Dezvoltare a Sectorului 4, așa că investițiile s-au concentrat pe următoarele direcții:

 Realizarea complexului educațional dezvoltat prin Programul Operațional Regional în incinta fostului Colegiu Tehnologic „Miron Nicolescu”, din Bulevardul Metalurgiei nr. 89. Aici, au fost create spații pentru a primi de la preșcolari, până la liceeni, un centru multifuncțional modern, cantină și spații de cazare total utilate și îmbunătățite;

 Reabilitarea blocurilor de locuințe sociale din zonă – reabilitarea și modernizarea a 288 de locuințe sociale, în care locuiesc aproximativ 700 de persoane;

 Reabilitarea și modernizarea grădiniței inaugurate astăzi, ce va deservi numeroasele familii cu o situație materială și financiară deficitară, cu o situație locativă precară și cu un nivel de educație scăzut, precum și numeroși copii aflați în situația de abandon școlar si cu risc crescut de părăsire timpurie a școlii;

 Modernizarea infrastructurii rutiere și a spațiului public urban – în cadrul acestui proiect vizăm modernizarea a două străzi, amenajarea a două terenuri / spații de joacă pentru copii și construirea unui spațiu urban de recreere şi petrecere a timpului liber;

 Construirea unei clădiri cu funcțiunea Centru de zi – construirea unui centru de zi, destinat tuturor persoanelor aflate în dificultate, cu scopul de a preveni abandonul școlar, instituționalizarea copilului, excluziunea sociala si de a oferi acces gratuit la servicii de consiliere, activități de asistență juridică, programe tip „scoală, după scoală” sau programe de inserție de piața muncii.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, spune că nu pot fi tolerate diferențele de dezvoltare între cartiere.

“Nu putem spune că oamenii sunt egali, dacă nu avem grijă în mod egal de ei. Nu putem împărți Bucureștiul și nici Sectorul 4 în oameni care se bucură de civilizație și în zone lipsite de perspectivă. Astăzi, prin inauguarea acestei grădinițe, arătăm că putem să oferim speranță, să oferim realitate, să arătăm că se poate și că nu lăsăm pe nimeni în urmă, că nu vom mai permite să lăsăm pe nimeni să sufere. Copiii noștri au dreptul de a merge la școli sigure, dotate corespunzător. Nu putem tolera diferențele de dezvoltare uriașe, pe care le regăsim astăzi între cartierele noastre. Vreau să punem capăt în Sectorul 4 oricărei discriminări. Indiferent de etnie, de condiția socială, de venituri, administrația locală este obligată să ofere comunității acces corect și total la beneficiile civilizației. Trebuie să avem cu toții încredere și împreună vom reuși, așa cum astăzi suntem parte a unui proiect european, pentru că Europa ne oferă sprijin și soluții pentru a reduce aceste decalaje de dezvoltare ce există la nivelul Bucureștiului”.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online