Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante, în sprijinul unei mobilităţi cu emisii scăzute. Ordonanța de Urgență privind promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante impune ținte privind achiziția vehiculelor nepoulante și termene clare de implementare tuturor autorităților contractante.

”În calitate de stat membru al Uniunii Europene, România și-a asumat tranziția către ecomobilitate, iar o componentă esențială a acestui proces este decarbonizarea sectorului de transport. Și pentru că legislația românească, din acest domeniu, s-a dovedit ineficientă în a stimula achizițiile de vehicule nepoluante, în special din fondurile publice, venim cu reglementări noi care impun, în premieră, ținte clare pentru toate achizițiile publice de vehicule”, a declarat Tánczos Barna, ministrul Mediului, apelor și pădurilor. El a adăugat că este un pas important care vine în completarea programelor de susținere a achizițiilor de vehicule curate, ca Rabla Plus, sau a programelor de finanțare a infrastructurii de alimentare pentru vehiculele electrice.

“Prin aprobarea acestei OUG ne îndeplinim obiectivul de transpunere a directivei europene în termenul solicitat de Comisie și venim în sprijinul cetățenilor care își doresc să trăiască în orașe fără poluare”, a mai spus ministrul.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online