Asociația Națională a Profesioniștilor în Beauty din România (ANSBR) este mulțumită de rezultatul discuțiilor cu autoritățile, pentru schimbare unor norme și legi care afectează activitatea specialiștilor din industria frumuseții.

Conform calendarului agreat, modificările urmează să fie anunțate în scurt timp, iar, din toamnă, ar putea intra în vigoare.

Ca urmare a demersurilor ANSBR, a fost creat un grup de lucru, din care fac parte reprezentanți din Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Agenția Națională de Administrare Fiscală și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Grupul de lucru a analizat situația industriei frumuseții din România și – după consultările cu reprezentanții Asociației Naționale a Profesioniștilor în Beauty din România – a avansat o serie de soluții care urmează să ia forma unor propuneri legislative.

Președintele Asociației Naționale a Profesioniștilor în Beauty din România, Cristi Pascu, spune că autorităție au înțeles că această industrie trebuie sprijinită.

“Suntem extrem de mulțumiți de faptul că, în sfârșit, autoritățile au înțeles că industria de beauty trebuie ascultată și încurajată. Am găsit în reprezentanții ministerelor și instituțiilor care fac parte din grupul de lucru niște parteneri de dialog deschiși, care s-au arătat dornici de a schimba lucrurile care nu funcționează. Mai mult, din modul în care au înțeles problemele și din soluțiile găsite, pot spune că au dat dovadă de mult profesionalism. Așteptăm acum, cu multă nerăbdare, apariția propunerilor legislative și suntem siguri că o să obținem susținerea necesară pentru adoptarea lor”.

ANSBR a solicitat un cadru fiscal prietenos și norme echilibrate, dedicate industriei de beauty, prin care să fie încurajate munca cinstită, responsabilitatea și performanța. De asemenea, a promovat ideea eliminării concurenței neloiale reprezentată de munca la negru, dar nu prin controale și amenzi, ci prin facilități fiscale, reducerea taxării muncii și eliminarea birocrației.

ANSBR este convinsă că aceste argumente, mediatizate și explicate corespunzător, vor conta enorm în decizia multora de a-și declara veniturile. În același timp, vor benefica și cei care fac eforturi, lună de lună, pentru a-și plăti obligațiile către stat și care investesc mult pentru respectarea tuturor normelor, având astfel posibilitatea să se dezvolte și să-și facă planuri de extindere.

De pe urma acestor măsuri va avea de câștigat și bugetul de stat, numeroase activități din zonele gri și neagră ale economiei urmând să fie scoase la lumină.

De altfel, măsurile dedicate industriei de beauty ar putea reprezenta un program pilot de a cărei reușită ar putea beneficia, prin adoptarea lor și în alte domenii, întreaga economie românească.

Cristi Pascu mai spune că din ce în ce mai mulți colegi de breaslă se alătură demersurilor ANSBR.

“Suntem bucuroși că, la nici un an de la înființare, reușim deja să schimbăm modul în care sunt tratate afacerile din industria de beauty și să inspirăm o schimbare a legislației care ne guvernează sectorul. De asemenea, suntem mândri că atât de mulți colegi ni se alătură, zi de zi. Prin implicarea tuturor, am fost capabili să prezentăm argumente solide și soluții concrete. Tot acest efort vedem că începe să dea roade”!

Asociaţia Naţională a Specialiştilor în Beauty din România (ANSBR) a fost înfiinţată în 2020 și reuneşte specialiştii din toate domeniile industriei de beauty – cosmetică, frizerie, coafor, make-up, manichiură, masaj sau dermopigmentare – atât angajaţi ai industriei, cât şi antreprenori, proprietari de saloane.

ANSBR și-a propus să promoveze calitatea, transparența, respectul, educația și modelele de bună practică, în industria frumuseții. Prioritare sunt apărarea intereselor membrilor, prin inițierea de propuneri legislative sau prin schimbarea unor norme exagerate și contraproductive, cât și asigurarea unui mediu concurențial loial.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online