Odată cu relaxarea treptată a măsurilor, anunțată de autorități încă de la începutul lui mai, industria turismului a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru sezonul estival.
Litoralul românesc este în topul căutărilor românilor, mai ales în contextul în care mulți dintre ei și-au anulat anul trecut concediul la mare din cauza pandemiei, iar acum își doresc să recupereze din plin.
„Au început rezervările de vară și a crescut semnificativ numărul rezervărilor domestice în ultimele două săptămâni. Litoralul este în topul preferințelor românilor, însă și destinațiile montane sunt la mare căutare”, spune Timea Ambrus, manager operațional al platformei hoteliere online Travelminit.ro.

Potrivit unui raport emis de Travelminit.ro, în topul destinațiilor căutate de români pentru concediul din vară se află stațiunile de la malul mării, cu Mamaia, Eforie Nord și Costinești în fruntea clasamentului. Urmează stațiunile balneare Sovata, Băile Felix și Băile Herculane, semn că oamenii își doresc acum cât mai multă relaxare la plajă sau la piscină, momente de liniște, dar și distracție. Nu în ultimul rând, orașele mari, cum ar fi Brașovul, Cluj-Napoca, Sibiul și Bucureștiul, sunt și anul acesta în topul locurilor căutate de turiști pentru vară, fiind destinații întotdeauna de actualitate.

Având în vedere faptul că deja foarte mulți turiști și-au rezervat vacanțele, specialiștii ne recomandă să ne planificăm concediul de vară din vreme, astfel încât să găsim locuri disponibile la unitățile de cazare dorite. “Trendul rezervărilor este unul ascendent încă de la sfârșitul lunii aprilie, așa că, dacă plănuiți un sejur în România în lunile următoare, acesta este cel mai bun moment pentru a achiziționa un pachet de vacanță”, spun specialiștii de la Travelminit.ro.

Care sunt cele mai bune pachete de cazare
Prețul pentru un sejur care include 2 nopți pentru 2 adulți începe de la 490 de lei. Pentru 3 adulți, prețul mediu pentru 4 nopți de cazare la un hotel este de aproximativ 1.700 de lei, în timp ce tariful pentru același pachet la o pensiune este mai mic și începe de la 1200 de lei.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online