Fostul președinte al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban anunțat, marți, în plenul Camerei Deputaților, retragerea din grupul parlamentar al PNL și că își va continua activitatea ca parlamentar neafiliat.

„Am cerut cuvântul pentru a informa plenul că începând de astăzi m-am dezafiliat, m-am retras, din grupul PNL şi îmi voi continua activitatea ca parlamentar neafiliat”, a transmis Orban.

EI a anunțat că decizia este legată de obligația morală pe care o are față de cetățenii care au avut încredere în el și în PNL.

”Din păcate, astăzi nu am altă soluţie pentru a fi consecvent în respectarea acestor obligaţii morale faţă de cetăţenii români care ne-au acordat încrederea, decât de a mă despărţi, sper eu temporar, de colegii mei din grupul parlamentar. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele 4 luni depăşeşte orice imaginaţie, atâtea acţiuni politice  îndreptate împotriva intereselor României nu mi-a fost dat să văd într-o perioadă atât de scurtă de timp”, a mai transmis el.

Ludovic Orban, mai transmite că p principalul partid de guvernământ a fost făcut praf iar cetățeanul a fost lăsat fără guvern cu capacitate deplină de exercițiu, oferind un circ politic. De asemenea acesta mai afirmă că este un om cu conștiință care își iubește țara iar retragerea din din grupul parlamentar al Partidului Național liberal este o formă de protest și că nu își va da încă demisia din partid.

”A fost făcut praf principalul partid de guvernământ, coaliţia, şi cetăţenul român a fost lăsat fără guvern cu capacitate deplină de exerciţiu, oferind un circ politic pe care marea majoritate a populaţiei îl respinge. Nu pot să fiu părtaş la acest lucru, numai lobotomizat aş putea sta pasiv la acest atentat împotriva interesului naţional. Sunt un om cu conştiinţă, care îşi iubeşte ţara şi aceasta este o formă de protest. Nu îmi dau încă demisia din PNL, partidul căruia i-am dedicat toată viaţa.”

 

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online