Măsura 3 pentru granturi de investiţii acordate IMM-urilor va fi reluată de la zero, a anunțat la Digi24 ministrul Economiei, Claudiu Năsui. Astfel, cei deja înscriși vor fi nevoiți să aplice din nou dacă vor să beneficieze de granturi pentru investiții.

„Este o discuție în Coaliție și cu premierul să reluăm măsura 3, ea include peste jumătate din proiecte care sunt proiecte imobiliare. Problema esențială după mine e că nu își atinge scopul. Așa că o soluție ar fi să reluăm măsurile incluzând și respectând Legea 220 care extindea CAEN-urile care pot cere finanțare pentru diverse proiecte. Să o facem încă o dată respectând cadrul legal, învățând din experiența trecută să nu mai fie criterii de cofinanțare care să facă departajarea între proiecte care s-au dovedit vulnerabilități”, a afirmat Claudiu Năsui.

„Nu există oameni care să fi primit deja un răspuns pe măsura 3. Cei care au depus deja dosarele o pot face cu aceeași documentație. La măsura 2 sunt cele mai mari întârzieri la plată, dar începem procesul prin care banii să ajungă la beneficiari, să se aștepte la plăți în cel mai scurt timp. Nu s-au făcut plăți din cauza limitărilor bugetare, dar am putut evalua dosarele.” a mai adăugat ministrul.

Ministrul a mai precizat că, cei care au depus până acum proiecte, o pot face cu aceeași documentație încă o dată.

Cât despre celelalte două măsuri de sprijin pentru IMM-uri, acesta spune că pentru măsura 1 plățile sunt „în mare parte făcute”, însă pentru măsura 2 sunt întârzieri la plată.

 

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online