Știu că, în mod tradițional, petrecem Sfintele Paști împreună cu familia, cu prietenii, bucurându-ne de apropierea și de căldura acestora. Însă, de această dată, tocmai pentru binele celor dragi, este nevoie să rămânem fiecare în căminul propriu, contribuind astfel la reducerea perioadei până când vom putea să îi îmbrățișăm din nou.

D669E0BF BFCE 407E 87CF 8DACFEB67ED1

Este nevoie, mai mult ca oricând, să înțelegem cu toții că grija față de cei pe care îi iubim, acum, o dovedim cel mai bine păstrând distanța. Avem la îndemână mijloacele tehnice care să ne permită să rămânem conectați cu familiile noastre, să vorbim și chiar să ne vedem. Să nu uităm că, deși abia așteptăm să îi strângem în brațe pe cei dragi, dacă suntem infectați, dar asimptomatici, îi putem pune în pericol, mai ales pe cei vulnerabili, pe bunicii și pe părinții noștri în vârstă, pe cei bolnavi.

Efortul de a păstra distanța, mai greu de suportat în aceste zile de sărbătoare, ne va permite ca anul viitor să sărbătorim Paștele împreună.

De asemenea, este o dovadă a faptului că înțelegem și respectăm eforturile și sacrificiile pe care le fac cei care sunt în linia întâi în lupta cu noul coronavirus: cadre medicale, polițiști, jandarmi, pompieri, paramedici, militari. De săptămâni întregi, toți acești oameni minunați se expun riscurilor pentru a ne proteja pe noi, ceilalți.

Ei toți merită aprecierea și, mai ales, întreaga noastră susținere. De fiecare dată când renunțăm la o deplasare care nu era necesară spunem ”Mulțumesc!” tuturor acestor eroi, iar de fiecare dată când ignorăm măsurile prin care s-au restricționat contactele directe și deplasările neesențiale, luăm în derâdere tot ceea ce fac pentru noi zi de zi.

Fără asumarea responsabilității, care ne revine fiecăruia dintre noi în această perioadă, nu vom putea să revenim prea curând la normalitate, la activitățile, la rudele, la prietenii de care ne este dor.

Mulțumesc tuturor cetățenilor care respectă măsurile luate până acum pentru a preveni răspândirea virusului pentru că au înțeles că, oricât de  greu sunt de suportat, ele sunt necesare.

Efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, cadrelor medicale și celorlalți angajați din sistemul public și privat care participă la eforturile de limitare a îmbolnăvirilor și de salvare de vieți le mulțumesc din suflet în calitate de ministru, dar mai ales de om!

Doresc tuturor creștinilor ortodocși Sărbători Binecuvântate și Luminate! Hristos a Înviat!

Daca ti-a placut acest articol, da-l mai departe!