Misiuni pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19

70

Autoritățile, formate din polițiști și alți reprezentanți din domeniu, au continuat acțiunile de verificare a modului în care se respecttă prevederile din Legea nr. 55 /2020, în ceea ce privește măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Un număr de peste 7.300 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 817 acțiuni de verificare, la nivel național.

În cadrul acestei misiuni, s-au efectuat 71.594 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse. Astfel, în urma acțiunilor punctuale de control, s-au aplicat 5.559 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.454.655 de lei.

Întrucât sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare pentru toate instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, polițiștii români se află permanent la datorie și intervin cu fermitate, în toate situațiile, de fiecare dată când legea este încălcată și pentru a-i pedepsi pe cei în cauză.

De asemenea, se recomandă pentru toți cetățenii să respecte prevederile legale, pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19.

Facebook Comments