Arbitrul român, Octavian Șovre, a arbitrat meciul dintre Manchester City și Borussia Dortmund, iar la final l-a așteptat pe culoar pe fotbalistul Haaland pentru a-i solicita o semnătură pe ambele cartonașe. Însă gestul său a fost considerat inacceptabil pentru un arbitru și a fost pus la zid, dar în spatele gestului se află o explicație emoționantă: suvenirurile de la fotbaliștii de top sunt donate în strângerea de fonduri pentru a le oferi unui centru care se ocupă de cei care suferă de autism.

Imaginile cu arbitrul român, alergând după Haalad și cerându-i semnătura pentru cele două cartonașe, au fost criticate dur, iar acesta a fost acuzat că a încălcat legile nescrise ale conduitei unui arbitru. Însă, în spatele gestului său, stă o explicație extrem de emoționantă: Șovre ajută de 5 ani un centru unde copii și adulți cu forme grave de autism din județul Bihor unde aceștia fac terapie.

Octavian Șovre s-a implicat în acest proiect încă din 2015, iar de atunci donează tot ceea ce poate lua ca suveniruri de la meciurile la care participă în străinătate: tricouri ale unor jucători, fotografii și mai ales autografe luate pe cartonașe sau chiar pe fanionul cu care a oficiat. Astfel, cele două cartonașe cu semnătura lui Haaland vor ajunge în posesia centrului de autism pentru a le scoate la licitație în cadrul unei gale anuale.

Asociația S.O.S. Autism Bihor se ocupă de finanțarea centrului și este realizată doar din donații și strângeri de fonduri prin organizarea de licitații a unor obiecte de valoare care sunt donate de diverse personalități: fotografii, picturi, opere de artă etc.

Șovre nu s-a ales decât cu criticile dure pe urma acestui eveniment, ci și cu o răsplată pe măsura gestului, iar S.O.S. Autism Bihor l-a declarat membru de onoare pe arbitrul român.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online