Fostul șef al statului francez, Nicolas Sarkozy a fost condamnat la trei ani de închisoare, dintre care un an cu executare și doi ani cu suspendare pentru acuzații de corupție și trafic de influență.

Jacqueline Laffont, avocata fostului președinte, afirmă că „după acest verdict extrem de sever, total nefondat și nejustificat, Sarkozy este calm dar rămâne hotărât să continue să își demonstreze nevinovăția”.

Șansele ca Sarkozy să își execute pedeapsa într-un penitenciar sunt puține, chiar dacă și verdictul definitiv va fi la fel de închisoare cu executare. Judecătorul care a dat sentința spune că ar accepta ca fostul președinte francez să își ispășească la domiciliu pedeapsa, monitorizat cu o brățară electronică.

Nicolas Sarkozy este acuzat în procesul „Bygmalion”, care se referă la cheltuielile din campania sa electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2012, alegeri pe care le-a pierdut în favoarea lui François Hollande. Pe 17 martie Sarkozy se va afla din nou în fața instanței pentru verdict.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online