Nicuşor Dan solicită solidaritate, după violențele din ultimele două zile de proteste

73
nicisor dan

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a declarat la începutul ședinței de Consiliu General al Primăriei Capitalei, că toate persoanele sunt îndreptățite să protesteze măsurile recente aplicate de autorități, dar face apel către toți cei ieșiți în stradă să o facă fără violențe, arătând solidaritate față de cei pe care îi pot pune în pericol.

„Este nevoie de un efort de solidaritate din partea tuturor bucureștenilor și din partea tuturor românilor. Înțeleg că este greu pentru toată lumea după un an de restricții, însă este și mai greu pentru persoanele din sistemul sanitar și este și mai greu pentru persoanele care au rude, prieteni în spital cu această boală. Suntem în criză sanitară”, a declarat Nicușor Dan.

Primarul General a ținut să pună amprenta pe desfășurarea unor proteste pașnice, fără violență.

„Evident că oricine are dreptul să-și expună opinia în democrație, evident că oricine are dreptul să protesteze împotriva deciziilor autorităților, însă îi rog pe cei care o fac să protesteze fără violențe și să o facă gândindu-se la cei pe care pot să-i pună în pericol.”, a declarat Nicușor Dan.

De asemenea, edilul a mai adăugat că aproape în fiecare zi sunt înregistrate în București peste o mie de noi persoane infectate cu temutul virus.
Autoritățile au semnalat un număr de 188 de persoane care au recurs la violență în timpul protestelor, a anunțat șeful Jandarmeriei București. Astfel, conform șefului Poliției Capitalei, au fost aplicat 222 de amenzi în valoare de peste 200.000 de lei în funcție de gravitatea faptei.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a adăugat că nu se va renunța la restricții în ciuda protestelor, întrucât măsurile au fost aplicate în beneficul sănătății tuturor. El a mai precizat că aproximativ 300 de oameni, din Piața Unirii, au devenit agresivi, fiind necesară intervenția forțelor de ordine.

Facebook Comments