Ieri, 25 martie, s-au aprobat de către Guvern noile restricții ce intră în vigoare astăzi, iar modelele de declarații s-au schimbat și ele. Motivele pentru care se poate ieși din casă în intervalele în care circulația este interzisă sunt strict de urgență care nu poate fi amânată.

În declarațiile propuse de Guvern se regăsesc doar câteva motive pentru care este permisă deplasarea, în comparație cu modelul de anul trecut. Actulalul tipar emite doar motive urgente, cum ar fi asistența medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță (inclusiv vaccinare), achiziționarea de medicamente, îngrijirea/însoțirea copilului și/sau asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități sau un deces al unui membru al familiei.

De asemenea, lucrătorii din diverse domenii, al căror program se suprapune cu intervalul 20:00/18:00-05:00, au nevoie de adeverințe de angajator.
Mai jos puteți regăsi modele de declarații și adeverință de angajator.

Raed Arafat a anunţat, joi seară, că în localităţile unde incidenţa de infectare cu noul coronavirus trece de 4 la mie, circulaţia în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică va fi permisă până în ora 20:00, iar activitatea operatorilor economici se va desfăşura până la ora 18:00. Acesta a mai adăugat că în cazul în care se va depăşi incidenţa de 7,5 la mia de locuitori, măsurile vor fi valabile şi în timpul săptămânii.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online