Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 16 februarie 2021, a inculpatului CĂTĂNOIU CIPRIAN IRINEL, ofițer în cadrul Penitenciarului Tulcea, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, potrivit unui comunicat al DNA.

Potrivit sursei citate, la data de 17 februarie 2021, inculpatul Cătănoiu Ciprian Irinel este prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de luare a măsurii arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

„La data de 16 februarie 2021, inculpatul Cătănoiu Ciprian Irinel ar fi fost surprins în flagrant după ce ar fi primit de la unul dintre martori suma de 1.500 euro, context în care ar mai fi pretins, în scopul menționat mai sus, și suma de 2.000 euro care urma să fie plătită în luna martie a anului 2021”, mai precizează DNA.

În perioada 2018 – 16 februarie 2021, Cătănoiu Ciprian Irinel, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit de la două persoane (martori în cauză) sumele de 5.000 euro şi 2.500 lei în schimbul efectuării unor acte contrare îndatoririlor de serviciu.

Concret, pentru banii primiți, inculpatul ar fi trebuit să asigure protecția și condiții favorabile de executare a pedepselor pentru cei doi martori și pentru alte două persoane, toți deținuți în Penitenciarul Tulcea.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online