10 elevi din clasele a III-a şi a IV-a au fost premiaţi, astăzi, la a opta ediţia o Olimpiadei Micilor Bancheri, organizată de Asociaţiei pentru Promovarea Performanţei în Educaţie (APPE) şi Şcoala Gimnazială “Dan Barbilian”, din Galaţi, în colaborare cu Ministerul Educaţiei.

Disciplina opţională „Educaţie financiară” a început să fie predată în învățământul primar din Romania în anul scolar 2013-2014.

Iniţial, proiectul a fost demarat de Banca Naţională a României, în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale. Ulterior, proiectul a fost susţinut de APPE, având la bază două protocoale de colaorare încheiate cu MEN.

Asociatia pentru Promovarea Performantei in Educatie (APPE), membru afiliat INDE/OECD şi-a adus contribuţia la susţinerea proiectului de educaţie financiară încă de la înfiinţarea sa, în anul 2014 şi funcţioneză ca un “tampon” între Ministerul Educaţiei – BNR – bănci – companii, în vederea asigurării implementării unitare a strategiei de educaţie financiară.

Olimpiada Micilor Bancheri este un concurs naţional de educaţie financiară, adresat elevilor de clasele a III-a şi a IV-a, concurs ce vizează evaluarea nivelului cunoștințelor copiilor la disciplina opţională de Educaţie Financiară şi care îi motivează pe elevi să înveţe mai bine.

Anul acesta s-a desfăşurat editia a VIII şi a a fost organizată de APPE şi Şcoala Gimnazială „Dan Barbilian”, din Galaţi, în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale, iar festivitatea de premiere a avut loc astăzi, 7 iunie 2022.

Aproximativ 2.044 de elevi s-au înscris iniţial la această ediţie a Olimpiadei Micilor Bancheri, care a demarat la începutul lunii martie 2022, când elevi din 27 de județe ale țării şi din Municipiul București au susţinut proba scrisă de verificare a cunoştințelor de Educaţie Financiară.

Primii trei elevi cu punctajul cel mai ridicat din fiecare dintre școlile participante au fost admiși în etapa următoare a competiţiei.

Apoi, cei mai buni 210 elevi au fost selectați pentru a participa în etapa finală a concursului, care a constat în realizarea unui proiect de Educaţie financiară.

La finalul acţiunii, cei mai buni olimpici la Educaţie Financiară au fost aplaudați la scenă deschisă, în cadrul unei Festivități de Premiere care a fost difuzată online.

Practic, fiecare dintre cei 10 elevi a fost premiat în clasa în care învaţă, în faţa colegilor, iar toate premierile au fost transmise în direct, pe un canal online dedicat.

Atât pentru clasa a treia, cât şi pentru clasa a patra, au fost acordate câte trei premii şi două menţiuni.

Elevii premiaţi – care au primit diplome şi cadouri oferite de sponsori – sunt din şcoli din judeţele Buzău, Prahova, Bihor, Braşov şi Giurgiu.

Ligia Goloşoiu, preşedinta Asociaţiei pentru Promovarea Performanţei în Educaţie, spune că această competiţie îşi aduce o contribuţie importantă la educarea financiară a copiilor.

„Olimpiada Micilor Bancheri îşi propune să fie un pilon important în formarea unei generaţii de copii familiarizaţi cu problemele financiare, încă din primii ani de şcoală”.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online