În cazul în care Bucureştiul ajunge la o rată a infectărilor de 6 la mia de locuitori, atunci cursurile nu vor mai putea fi susținute cu prezență fizică, potrivit ordinului comun al Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii, fiind posibil să fie luată măsura carantinării zonale, atât în Capitală cât şi în localităţile limitrofe aflate deja în carantină, astfel încât „circulaţia să fie limitată, să evităm aglomeraţia, în special în mijloacele de transport în comun, în pieţe, mall-uri. Evident că deplasarea va trebui făcută în cazurile în care este nevoie şi cu declaraţie pe propria răspundere”, a declarat Prefectul Capitalei Alin Stoica, inclusiv că luni va exista o discuţie cu specialiştii în sănătate, DSP şi INSP.

„La momentul creştereii ratei vom vedea ce ne propun specialiştii în sănătate. Mâine (luni – n.r.) după ce discut cu specialiştii în sănătate putem să discutăm mai multe. Dacă ajungem la o rată peste 6 la mie, cu siguranţă prima dată nu se vor mai putea face cursuri, conform ordinului comun al ministerlor Educaţiei şi Sănătăţii. De asemenea, este foarte posibil să se ia măsura carantinării zonale, şi Bucureştiul şi localităţile limitrofe care sunt deja în carantină în aşa fel încât circulaţia să fie limitată, să evităm aglomeraţia, în special în mijloacele de transport în comun, în pieţe, mall-uri. Evident că deplasarea va trebui făcută în cazurile în care este nevoie şi cu declaraţie pe propria răspundere. Acum nu sunt alte măsuri pe masă”, a declarat Alin Stoica, după şedinţa CMBSU.

„Urmează să discutăm cu specialiştii pe acest scenariu, ce se poate, ce nu se poate, ce este eficient, ce nu este eficent. Nu vom lua măsuri doar de gradul de a le lua ci dacă sunt eficiente din punctul de vedere al epidemiologilor şi dacă spun că acea măsură e eficientă, o vom lua. Am prelungit peste 14 zile dar dacă intervin noutăţi vom reveni cu alte măsuri. Cred este nerelevant care sector stă mai prost pentru că suntem un singur oraş, nu putem să privim lucrurile secvenţial, nu putem să spunem cartierul Berceni stă mai prost decât cartierul Drumul Taberei. Nu poţi să carantinezi zone din Bucureşti, este imposibil”, a mai afirmat prefectul.

Duminică 21.03.2021 Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit de urgență şi a decis, ca începând de luni, ora 00.00, să fie prelungite restricţiile în Bucureşti pentru încă o perioadă de 14 zile.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online