Premierul Nicolae Ciucă a declarat că Guvernul susține spiritul antreprenorial și inițiativa privată și îi încurajează pe românii din țară și din afara granițelor să-și deschidă o afacere în România.

Nicolea Ciucă a scris, pe o rețea de socializare, că Programul Start Up Nation va contribui la crearea de locuri de muncă.

„Programul Start-Up Nation este o oportunitate, iar alături de celelalte proiecte derulate la nivel guvernamental ne-am propus să consolidăm mediul privat și contribuim la crearea de noi locuri de muncă”.

Premierul consideră că acest program răspunde realităților economice și sociale.

Prim ministrul subliniază că românii din diaspora au, acum, posibilitatea să revină în țară.

„Am creat un pilon distinct pentru românii din diaspora, care își pot valorifica expertiza și creativitate în țară. Asemenea cetățenilor din țară, ei pot beneficia de până la 200.000 de lei fonduri nerambursabile, pentru înființarea unui proiect de business aici, acasă. Obiectivele programului sunt corelate cu economia viitorului.
Alături de stimularea înființării și dezvoltării IMM-urilor, îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora și crearea de noi locuri de muncă, urmărim și susținerea inovării și a pregătirii antreprenoriale”.

Nicolae Ciucă a anunțat că bugetul acestui program poate fi suplimentat.

„Celor peste 4.000 de aplicații înscrise până acum pe platforma Ministerului Antreprenoriatului și Turismului sper să li se alăture cât mai multe proiecte eligibile. Îi așteptăm pe românii cu spirit antreprenorial din țară și din afara granițelor să intre în acest program! Suntem pregătiți să suplimentăm bugetul de 520 de milioane de lei alocat deja Programului Start-Up Nation, pentru a oferi sprijin cât mai multor antreprenori să investească în România”.

Termenul limită pentru depunerea solicitărilor este 1 septembrie 2022.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online