O dată cu începerea noului an școlar, în Sectorul 4 s-a deschis unul dintre cele mai moderne complexuri educațional-sportive din Capitală.

Cu o grădiniță nouă, construită de la zero, cu un bazin de înot semiolimpic, cu pistă de atletism și cu terenuri de sport complet refăcute, Școala Gimnazială Nr 190 i-a primit pe cei peste 2.000 de elevi, în cele mai moderne și sigure condiții de studiu.

Urmare a unei investiții în valoare de 13.360.376,75 lei, bani proveniți din fonduri europene, accesate prin Programul Operational Regional 2014 – 2020, Axa Prioritara 10 “Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, Obiectiv Specific 10.1 „Creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului”, noua grădiniță poate primi 300 de copii preșcolari, ce vor fi găzduiți atât în regim de program normal (până la ora 12:00), cât și în regim de program prelungit (până la ora 16:00).

F2

Clădirea grădiniței, construită de la zero, are un regim de înălțime P+2E+3E (parțial), cu o suprafață construită de 673 mp și o suprafață desfășurată de 2.123 mp, este formată din 2 tronsoane, în care spațiul a fost amenajat conform tuturor funcționalităților educaționale și administrative necesare, cu 12 sali de clasă, spații de joacă și de odihnă, zonă de luat masa, spații administrative.

Totodată, de bază sportivă vor beneficia toți copiii înscriși la școlile și liceele din Sectorul 4.

Aceștia vor avea acces gratuit la cel mai nou bazin de înot semiolimpic din Capitală, ce a fost dat în funcțiune astăzi, în prezența primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, ce a venit însoțit de noul Fenomen al sportului românesc, înotătorul David Popovici, multiplu campion european la juniori și deținător al locului IV, la recenta ediție a Jocurilor Olimpice de la Tokio, la numai 16 ani.

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, spune că noua clădure pune la dispoziția copiilor toate facilitățile necesare pentru performanță.

“Încheiem o investiție importantă în infrastructura școlară din Sectorul 4. Avem aici, la Școala Gimnazială Nr. 190, o grădiniță nou-nouță, școala modernizată și autorizată ISU, terenuri de sport, pistă de atletism și nu în ultimul rând, un bazin de înot semiolimpic, singurul din București omologat. Dovedim în acest fel ca se poate să punem la dispoziția copiilor toate facilitățile necesare pentru performanță. Atât educațională, cât și sportivă, așa cum a punctat și fenomenul înotului mondial, campionul David Popovici, care împreună cu domnul ministru Sorin Cîmpeanu, a vizitat acest complex educațional-sportiv. Evident ca vom continua astfel de investiții, mai ales după ce vom avea aprobat PNRR-ul la nivel național”.

Prezent la Școala Gimnazială Nr 190, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a apreciat investițiile în infrastructura școlară, derulate de Primăria Sectorului 4.

„Ne-am bucurat să fim aici prezenţi, pentru că aveţi un lucru unic în Bucureşti: singurul bazin semiolimpic omologat de 25 de metri, cu şase culoare. Mai sunt încă două bazine de înot în şcolile din Bucureşti, dar nu sunt omologate. De asemenea, grădiniţa este un model de succes pentru Şcoala 190. Cei 2.200 de elevi ai acestei şcoli, alături de cei 120 de profesori, demonstrează atractivitatea acestei şcoli.(…)Avem nevoie de cooperare cu autorităţile locale pentru extinderea infrastructurii, în aşa fel încât la Şcoala Nr 190 să se poată înfiinţa, pe lângă clasele de atletism şi o clasă de înot, pentru că aveţi singurul bazin semiolimpic omologat din Capitală”.

De atlfel, și campionul David Popovici a fost încântat de condițiile pe care le oferă bazinul semiolimpic de la Școala Gimnazială Nr. 190.

Sportivul i-a îndemnat pe elevi să folosească la maximum ceea ce școala le pune la dispoziție și să-și urmeze visul.

Campionul David Popovici este sigur că elevii vor îndrăgi orele de sport, într-o clădire cu asemenea dotări.

“Orice școală care are un bazin de înot, un teren de bachet sau o pistă de atletism, îl va face pe elev să se îndrăgostească de sport. Îmi place foarte mult cum arata bazinul de aici de la Școala Nr 190. Acesta este mirosul meu preferat, mirosul de clor”.

Tot astăzi, Sectorul 4 a fost vizitat de un alt nume mare al sportului românesc: multipla campionă olimpică, mondială și europeană la altletism, Gabriela Szabo, a fost prezentă la deschiderea noului an școlar, la Școala Gimnazială Nr 165, unde au fost înființate clase cu profil sportiv.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online