Ministerul Sănătății transmite că va acoperi costurile pentru tratamentul de recuperare medicală în străinătate pentru pacienții cu arsuri grave. Costurile vor fi suportate și pentru însoțitorii pacienților care depind de o persoană, mai ales în cazul persoanelor sub 18 ani. Ordinul ministrului Sănătății urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat astăzi, 29 aprilie, noile prevederi prin care Ministerul Sănătății asigură costurile pentru tratamentul de recuperare medico-chirurgicală specific pacienților cu arsuri grave, precum și pentru dispozitivele medicale necesare procesului de recuperare medical. Totodată, ministerul asigură și costurile controalelor medicale periodice pentru pacienții care au beneficiat de finanțarea tratamentelor din bugetul Ministerului Sănătății.

Ministerul a subliniat că în cazuri excepţionale impuse de natura şi gravitatea bolii, pacienții adulți care sunt dependenți de prezența unui însoțitor, suma necesară pentru cazare și transport pentru persoana însoțitoare va fi asigurată din bugetul Ministerului Sănătății.

De asemenea, pentru pacienții cu vârstă cuprinsă între 0 și 18 ani, prezența unui însoțitor este obligatorie. Înainte aceste costuri erau suportate de însoțitor, cu excepţia cazurilor în care bolnavul avea vârsta cuprinsă între 0 şi 18 ani.

„Pacienții cu arsuri severe, care au fost transferați în stare critică în străinătate, necesită ulterior tratamente de recuperare medicală, precum și dispozitive medicale absolut necesare procesului de recuperare. Prin aceste modificări, am introdus această categorie de pacienți în ordin și putem astfel să le asigurăm costurile pentru aceste tratamente și pentru echipamentele necesare, precum îmbrăcăminte compresivă, măști de silicon, folii și geluri de silicon, care până acum nu puteau fi decontate de Ministerul Sănătății”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online