Renumita rețetă a Juliei Child pentru fiertul și coloratul ouălelor. Vezi cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi

101

Pentru gospodinele care se pregătesc de Paște, fiertul și coloratul ouălelor tradiționale poate fi o corvoadă. De multe ori, ouăle se pot sparge în procesul de fierbere, dar sfaturile următoare te pot ajuta să le faci exact cum trebuie.

Julia Child, una dintre cele mai reputate figuri din gastronomie și femeia care a împrietenit publicul american cu bucătăria franțuzească, a lăsat în una din cărțile sale și metoda perfectă pentru a fierbe ouăle.

PAȘII PENTRU A FIERBE OUĂLE DE PAȘTE FĂRĂ SĂ LE SPARGI:
  1. Pune ouăle într-un singur strat în cratiță.
  2. Adaugă apă rece care să le acopere cu 2-3 cm.
  3. Pune cratița pe foc mare și lasă apa să fiarbă. Cum a dat apa în clocot și ouăle încep să fiarbă și să vezi bule în jurul lor, pune un capac și ia cratița de pe ochiul cu flacără.
  4. Lasă ouăle să stea în cratița cu apă fiartă pentru 17 minute.
  5. Între timp, pune apă cu gheață într-un bol încăpător.
  6. Când trec cele 17 minute, scurge apa din cratiță și transferă ouăle în apa rece pregătită.
  7. Răcește ouăle complet în apă și apoi pune-le la frigider. Ouăle reci sunt mai ușor de cojit decât cele calde.

Sărbători binecuvântate!

Facebook Comments