După mai mult de un an în care şi-au amânat sau chiar anulat majoritatea vacanţelor, românii se pot bucura în voie de timpul lor liber. Odată cu ridicarea restricţiilor, vacanţa de 1 iunie poate include călătorii în aer liber fără mască, rezervare la hotel fără limitări şi cine la restaurant, atât în exterior, cât şi în interior.

În aceste condiții, unitățile de cazare locale au înregistrat o creştere semnificativă a numărului de clienţi în weekendul prelungit cu ocazia Zilei Copilului.

Conform unui raport Travelminit.ro, unităţile de cazare din România au înregistrat cu 45% mai multe rezervări pentru mini-vacanţa de 1 iunie, comparativ cu 2019.

“În ultima lună am fost martorii revenirii treptate a rezervărilor de vacanțe interne și, pentru anumite perioade de timp, am înregistrat chiar și depășiri ale nivelului rezervărilor, comparativ cu anul 2019. Punem această creștere pe seama a 2 factori principali: lipsa restricțiilor administrative pentru călătoriile interne – nu necesită teste PCR, carantină sau vaccin și faptul că, după mai mult de un an de restricții, românii vor să călătorească și să se relaxeze”, a declarat Rigo Ferenc, co-fondator Travelminit.ro.

El a precizat că cele mai solicitate proprietăți în sezonul de vară sunt cele situate pe litoral, dar și în zonele montane și balneoclimaterice.

Prețul pentru un sejur pe litoral ce include 3 nopți pentru 2 adulți începe de la 390 de lei/cameră, în Eforie Nord.

În Braşov prețurile pentru o mini-vacanță pentru 2 persoane, 3 nopţi, încep de la 484 lei/cameră. Pentru zonele balneoclimaterice, prețul pentru weekend-ul prelungit începe de la 420 lei/camera pentru 3 nopti de cazare în stațiunea Băile Tușnad din județul Harghita.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online