În perioada 28-31 se organizează din nou la București al doilea maraton de vaccinare anti-Covid. Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicină Carol Davila. De asemenea, în perioada 31 mai – 1 iunie se va desfăşura un maraton la nivel național pentru adolescenţii între 16 şi 18 ani, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

La acest maraton se vor pune la dispoziție 35 de cabinete de vaccinare la Sala Palatului și 15 la Biblioteca Națională.

Pot participa la această vaccinare și persoanele care se vaccinează cu prima doză de vaccin anti-Covid. Astfel, vor face rapelul în centrele fixe.

Vaccinarea din acest weekend se va face la fel, 24 de ore din 24. La această acțiune sunt implicați 1000 de voluntari, informează medicul Valeriu Gheorghiță.

Maratonul de vaccinare care va avea loc pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani va avea loc în perioada 31 mai – 1 iunie. Acțiunea se va desfășura în toate centrele organizate la nivel naţional.

Gheorghiță a mai transmis că în fiecare judeţ vor exista unul sau mai multe centre, în funcţie de resursa umană. Aceste centre vor avea activitate timp de 24 de ore şi se va permite vaccinarea şi după ora 20.00.

„Din acest punct de vedere vor fi aprovizionate cu un număr suficient de doze, astfel încât să asigurăm vaccinarea tuturor celor care se adresează şi în felul acesta vrem să marcăm această Zi internaţională a copiilor cu un mic gest, dacă vreţi, care arată interesul pentru tineri, interesul pentru siguranţa noastră, a tuturor, şi pentru semnalul de încredere pe care noi dorim ca tinerii să-l dea în întreaga societate, având în vedere că reprezintă viitorul şi motorul societăţii, în general”, a declarat Gheorghiţă.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online