Date îmbucurătoare ale campaniei de vaccinare în ceea ce privește numărul persoanelor cu dizabilități au fost anunțate astăzi: Peste 90% din personalul din serviciile rezidențiale și peste 77% din beneficiarii adulți și copii care au optat pentru vaccinul anti-COVID-19 s-au imunizat, de la începutul campaniei

Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții a transmis, astăzi, centralizarea datelor primite de la Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, privind situația vaccinării anti-COVID-19 din serviciile de tip rezidențial (adulții și copiii).

Datele oficiale arată că 5.193 de persoane, care lucrează în serviciile rezidențiale pentru copii aflate în subordinea DGASPC-urilor, reprezentând 92,98% din personalul care a solicitat imunizarea, s-au vaccinat deja. De asemenea, 1646 de copii cu vârsta de peste 16 ani s-au vaccinat în perioada amintită anterior. Aceștia reprezintă 77,35% din numărul total de solicitanți. Astfel, totalul numărului de persoane cu dizabilități din centrele rezidențiale este 13.431, reprezentând 93,24% din solicitanții care au optat pentru vaccin, s-au imunizat deja până la data de 18 aprilie.

Prin urmare, datele centralizate indică că există interes pentru vaccinare în cadrul serviciilor rezidențiale pentru adulți și copii.

Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități a mai trasnmis că își pun speranța în creșterea ritmului de vaccinare pentru a putea facilita un nivel ridicat de protecție atât a personalului, cât și a celor care se află, din postura de beneficiari, în centre.

Aceșia au pus la dispoziție și site-ul unde se poate consulta situația vaccinărilor în centrele de tip rezidențial aflate în subordinea DGASPC-urilor: http://andpdca.gov.ro/w/wp-content/uploads/2021/04/Date-site-info-COVID-si-vaccinare-19-aprilie-2021.pdf

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online