Polițiștii rutieri au efectuat controale de aploare pentru traficul din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Hunedoara și Sibiu. Constroalele s-au efectuat în zilele de 25 și 26 mai 2021, sub coordonarea Direcției Rutiere pentru reducerea numărului accidentelor rutiere.

Obiectivele acțiunii au fost verificarea respectării legislației rutiere, verificarea legalității modului în care este efectuat transportul în regim de taxi și eliminarea activităților ilicite și prevenirea accidentelor rutiere cauzate de deficiențele tehnice.

Acțiunile au vizat autovehiculele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, autovehiculele cu capacitatea de transport mai mică sau egală cu 8+1 locuri și cele destinate transportului de persoane în regim de taxi.

La acțiune, polițiștii rutieri au verificat 571 de autovehicule și au aplicat 345 de sancțiuni contravenționale.

Au fost aplicate amenzi pentru deficiențe ale sistemul de frânare, ale mecanismului de direcție, deficiențe ale instalațiilor de iluminare/semnalizare și pentru aplicare folii neomologate sau tratamente chimice pe parbriz, geamurile laterale ori lunetă, precum și multe alte sancțiuni privind neregulile tehnice.

Totodată, au fost retrase 122 de certificate de înmatriculare și a fost constatată o infracțiune.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online