Senatorul USR, Ștefan Pălărie, susține că testele de salivă care urmează să ajungă în școli, nu sunt ambalate individual si că nu au instrucțiuni de folosire și prospect.

„În seara asta sau mâine domnul ministru Sorin Mihai Cimpeanu va ieși triumfător la toate televiziunile să anunțe satisfăcut că teste au sosit în școli.  Ceea ce va omite să spună, vă spun eu. Astăzi seara la ora 18:30 au sosit în școli testele de salivă mult promise. În niște cutii mari de carton în care se găsesc 50 de bețișoare într-o pungă, 50 de căpăcele într-o pungă, 50 de flacoane într-o pungă, 50 de pliculețe cu substanță într-o pungă. Făra instrucțiuni, fără prospect. Noaptea minții!!!!”, afirmă senatorul pe pagina sa de facebook.

Acesta mai sustine ca profesorii trebuie sa gaseasca solutii pentru ca din fiecare punga sa asambleze kituri unitare complete.

„Ordinul este ca joi toți copiii din școală să primească câte un test de salivă aplicat. Profesorii trebuie să găsească soluții ca din seturi de batjocură de 50 de căpăcele și alte ingrediente să asambleze kituri unitare complete. Stimate domn Cătălin Botezatu, stimați domni din Clanul Cămătaru, felicitări pentru vânzarea către ONAC! Nimeni nu se aștepta la atâta ingeniozitate. Clubul profesorilor din România vă urează un 1 Decembrie cu mult belșug și Sărbători Fericite! O face în timp ce se întreabă cât de prost sau cât de ticălos poate fi statul român care să fie complice la mizeria asta”, susține acesta in cadrul aceleiași postări.

Ștefan Pălărie mai atrage atentia și asupra gradului de incredere în ceea ce privește rezultatul acestor teste.

„Vă dați seama cât de #deîncredere vor fi rezultatele testelor în care profesori obosiți și scârbiți de lipsa de respect, vor sta ore întregi să pună cu mâna în punguțe cumpărate de ei căpăcele, bețișoare și pliculețe. Mulțumesc profesorilor care semnalizează batjocura asta în formă continuată presărată peste mizeriile de probe interviu pentru directori organizate în cele mai multe dintre școlile românești”, își încheie senatorul USR postarea.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online