Mâine, 16 iulie, Comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, se va afla la București, unde se va întâlni cu ministrul Sănătății, dna Ioana Mihăilă.

Discuțiile se vor axa pe Strategia UE privind vaccinurile și pe derularea campaniei naționale de vaccinare în România, precum și pe calea de urmat cu privire la propunerile din cadrul uniunii europene a sănătății.

Întâlnirea va fi urmată de o vizită la centrul de vaccinare din Petrești.

Înaintea reuniunii și a vizitei la centrul de vaccinare, Comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, a sublininat că există suuficiente doze de vaccin, în Uniunea Europeană.

„UE și-a respectat angajamentul de a distribui doze suficiente, aproximativ 500 de milioane, pentru vaccinarea a 70% din populația adultă a UE. Vom colabora, acum, cât mai strâns, cu statele noastre membre, pentru a ne asigura că își ating obiectivele în teritoriu. Varianta Delta, mai transmisibilă, deja prezentă în UE și despre care știm că va circula pe scară largă în această vară, constituie un risc major pentru persoanele nevaccinate. Având în vedere că doar 30% din populația adultă a fost vaccinată complet, România trebuie să își dubleze eforturile de vaccinare, pe parcursul verii. Mesajul este clar: vaccinarea este și va fi cea mai puternică armă împotriva variantelor. Aștept cu interes să discut despre modul în care UE poate sprijini, în continuare, desfășurarea campaniei naționale de vaccinare în România”.

Acțiunile prezente fac parte din eforturile în curs ale Comisiei și din angajamentul comisarului Kyriakides de a sprijini desfășurarea campaniilor naționale de vaccinare împotriva COVID-19 ale statelor membre.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online