Tavanul unei clase din Școala Gimnazială “Stolnicul Constantin Cantacuzino” din comuna Isvoarele, județul Giurgiu, s-a prăbușit în timpul nopții trecute, relatează Educațieprivată.ro

Primarul a dispus o expertiză a lucrărilor de renovare, însă partea de interior a școlii era finalizată în proporție de 90% atunci când a avut loc incidentul, spune edilul din Isvoarele, iar renovarea școlii ar fi costat 26 de miliarde de lei vechi și ar fi fost realizată de trei firme din București, potrivit digi24.

Președintele Klaus Iohannis a acordat în 2018 Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler acestei școli “cu prilejul aniversării a 100 de ani de la înfiinţare, în semn de apreciere pentru rezultatele de excepţie obţinute în procesul de formare intelectuală şi umană a tinerelor generaţii”.

Școala funcționează cu participarea fizică la clase a elevilor, fiind în scenariul verde. ”Așa mi-a început ziua. Cu vestea că tavanul clasei a 5-a a căzut peste noapte. Bine că noaptea, altfel cădea peste prof la oră și peste copii la pauze. Și mă întreb – ce suflet au cei din firma care a ‘renovat’ școala? Dorm bine noaptea? Se simt bine că au luat banii pe o lucrare făcută prost? Dacă omorau niște copii?”, a scris profesoara Mihaela Murgoci, care predă în această școală.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online