ECOTIC și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor te invită să participi la a XVI-a ediție a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat, o competiție care premiază inițiativele inovative și sustenabile pentru protecția mediului. Dacă ai dezvoltat un proiect care are un impact pozitiv asupra naturii și resurselor noastre, acum este momentul să îl faci cunoscut și să te alături celor care contribuie la un viitor sustenabil.
Cum poți participa?
Completează formularul de înscriere disponibil pe platforma www.premiilepentrumediucurat.ro până pe 26 noiembrie 2024 și înscrie-ți proiectul într-una dintre categoriile competiției. Concursul este destinat celor mai inovative, de impact și durabile proiecte de mediu dezvoltate în acest an.
Ce tipuri de proiecte poți înscrie?
Sunt încurajate toate proiectele care au fost implementate în 2024 sau care sunt încă în derulare și care au un impact semnificativ asupra mediului.
Exemple de proiecte care pot fi înscrise:
• Eco-educație pentru copii și publicul larg;
• Reducerea risipei alimentare și conservarea resurselor naturale;
• Colectarea separată a deșeurilor și promovarea reutilizării și reciclării;
• Eficiență energetică;
• Acțiuni de ecologizare și împădurire;
• Proiecte de economie circulară și multe altele.
Categorii de premii:
PROIECTE DE MEDIU – 3 câștigători
Această categorie este destinată proiectelor de mediu realizate de companii, instituții publice, autorități locale, ONG-uri (instituțiile de învățământ au o categorie specială).
Premiul pentru Jurnaliști
Oferă recunoaștere jurnaliștilor celor care aduc în atenția publicului proiecte ecologice și bune practici de protecția mediului și de economisire a resurselor.
Premiul pentru Instituții de Învățământ
Se adresează proiectelor educaționale realizate în grădinițe, școli și universități.
Publicul poate nominaliza proiecte pe platforma www.premiilepentrumediucurat.ro, iar cei care sunt implementatorii proiectelor propuse vor fi contactați de către organizatori pentru a se înscrie.
De ce să participi?
Vizibilitate și recunoaștere: Premiul câștigat va aduce expunere publică proiectului tău și va demonstra angajamentul față de mediu.
Susținerea celor mai bune inițiative ecologice: Fii parte dintr-o comunitate de organizații și persoane care se implică activ în protejarea mediului.
Termen limită de înscrieri: 26 noiembrie 2024