Biroul Național al USR anunță că a luat act cu neplăcută surprindere de faptul că președintele Klaus Iohannis a permis acțiunile pripite, haotice și prost concepute ale fostului premier Florin Cîțu, prin care a scos USR de la guvernare, dar nu se grăbește să organizeze consultări cu partidele. În acest context, USR îl îndeamna pe Iohannis să nu mai tragă de timp și să medieze politic această criză.

„Biroul Național al USR a luat act cu neplăcută surprindere de faptul că președintele Klaus Iohannis a permis acțiunile pripite, haotice și prost concepute ale fostului premier Florin Cîțu, prin care a scos USR de la guvernare, dar nu se grăbește să organizeze consultări cu partidele”, se arată într-un comunicat al partidului condus de Dacian Cioloș.

USR mai transmite că „este evident că organizarea rapidă a consultărilor și desemnarea unui premier capabil să creeze o majoritate sunt singură modalitate de a rezolva rapid această criză politică”.

„Acesta nu poate fi Florin Cîțu, care tocmai a demonstrat că e capabil să creeze o majoritate în Parlament, însă împotriva să, nu pentru un guvern funcțional”, încheie sursă citată.

Reamintim că Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, după ce Guvernul Cîţu a fost demis prin moţiune de cenzură în Parlament, că ceea ce caracterizează cel mai bine România de azi este cuvântul criză.

Aacesta a transmis că va convoca consultări cu partidele politice abia săptămâna viitoare, astfel dând timp partidelor politice să se întrunească în forurile interioare, să găsească abordări mature şi să vină cu ele la consultări.

Guvernul României condus de proaspătul lider PNL, Florin Cîțu, a fost demis, marți prin moțiune de cenzură în Parlament, cu 281 de voturi „pentru”,  cel mai mare număr de voturi cu care a fost demis un Guvern în România post-decembristă.

Cabinetul Cîţu va continuă să îndeplinească numai actele cu caracter individual sau normativ, necesare pentru administrarea atribuțiilor publice,  până când nu se va formă un nou Executiv și acesta nu își va depune jurământul. În perioada de interimat,  Guvernul nu poate emite ordonanţe şi nu poate iniţia proiecte de lege.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online