În primul trimestru al acestui an, pentru prima dată, numărul familiilor adoptatoare a crescut cu 30% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, ajungând la 3.087. În ultimii ani, numărul familiilor atestate s-a menținut la aproximativ 2.000. De asemenea, numărul copiilor declarați adoptabili a crescut cu 35% față de media anilor precedenți, ajungând astăzi la 4.249.

Datele au fost publicate pe pagina de Facebook a ministrului Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, care a precizat că adopția este cea mai puternică și importantă formă de protecție care poate fi asigurată unui copil abandonat.

“Astăzi, de Ziua Națională a Adopției, am avut ocazia să ascult experiențele unor părinți adoptivi și, din păcate, am constatat că procesul adopției nu este întotdeauna o experiență plăcută, așa cum ar trebui să fie această «călătorie» atât pentru copii, cât și pentru părinți”, se arată în postare.

Raluca Turcan a mai precizat că în ultimii ani s-au făcut numeroase schimbări atât la nivel de legislație, cât și de practici, iar aceste inițiative vor continua. “Suntem pe ultima sută de metri cu aprobarea noilor norme de aplicare a prevederilor legii privind procedura adopției, iar semnalele pe care le avem sunt pozitive”, a mai spus ministrul, care își dorește ca fiecărui copil care poate să devină adoptabil să i se dea această șansă.

“În această zi în care sărbătorim Adopția, le doresc mult curaj și determinare tuturor celor care au adoptat, celor care se află în prezent în proces de adopție și celor care se gândesc să facă acest pas. Iar copiilor care sunt în sistemul de protecție specială le doresc să se bucure de iubirea și căldura unei familii!”, a conchis Raluca Turcan.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online