În perioada 11-12 s-au efectuat controale rutiere în ceea ce privește starea tehnică a mașinilor pentru județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare și Timiș. Polițiștii au în cele 5 județe, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere cu consecințe grave, datorate problemelor de la vehicule.

Polițiștii de la rutieră au verificat cu specialiștii din cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român 946 de autovehicule și au aplicat 528 de amenzi.

Polițiștii au avut în vizor defecțiuni perivind starea sistemelor de frânare, a mecanismelor de direcție, a sistemelor de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante. De asemenea, au fost verificate instalațiile de iluminare/semnalizare, echipamentele electrice, existența și autenticitatea seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, precum și alte aspecte care ar putea duce la un accident.

„1. La data de 11 mai 2021, a fost depistat un bărbat, în județul Bihor, conducând un autovehicul ce prezenta deficiențe la sistemul de iluminare și avea montate pe roți anvelope cu alte dimensiuni decât cele prevăzute în certificatul de înmatriculare.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional și a fost dispusă măsura reținerii certificatului de înmatriculare.

  1. La data de 11 mai 2021, a fost depistat un bărbat, în județul Bihor, conducând un autovehicul ce prezenta deficiențe la sistemul de iluminare și avea montate pe roți anvelope uzate peste limita legală.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional și a fost dispusă măsura reținerii certificatului de înmatriculare.”, transmite Poliția Română

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online