Rolul Agenției Naționale pentru Infrastructură în Sănătate este acela de a elabora proiecte pentru construirea noilor spitale și de a impune criterii de calitate.

Fondurile pentru aceste investii ar fi incluse in Planul Național de Redresare si Reziliență. Agenția ar urma să ofere si consultanță consiliilor județene si primăriilor, cu privire la rețeaua sanitară.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat ca este un proiect care este prevăzut în programul de guvernare.

„Este un proiect care este prevăzut în programul de guvernare, program de guvernare care a fost negociat în Coaliție. Dacă pentru partenerii de Coaliție există întrebări sau dubii legate de obiectivele, modul de funcționare, modul de finanțare al acestei agenții, le răspund cu mare plăcere”.

La rândul său, Prim Ministrul Florin Cîțu, susține că acest proiect nu a fost aprobat în coaliția de guvernare și nu îl poate susține în acest moment.

„Această soluție a fost discutată în Coaliția de guvernare, nu a fost aprobată în Coaliția de guvernare, deci nu am cum să o susțin în acest moment. E o decizie pe care trebuie să o luăm în Coaliție, cu președinții de partid”.

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, afirmă că această agenție ar crea o noua structură birocratică, cheltuind bani publici, în condițiile în care există deja o astfel de agenție (Compania Națională de Investiții) care ar avea rol de personalitate juridică.

„Creează o nouă structură birocratică care cheltuiește bani publici. În condițiile în care Ministerul Sănătății are deja 6 secretari de stat, un președinte al unei astfel de agenții care ar avea personalitate juridică și ar fi ordonator de credite înseamnă o nouă funcție de demnitar, înseamnă foarte multe posturi de directori sau de lucrături. Se menționează acolo că o astfel de agenție este o condiționalitate pentru primirea fondurilor din PNRR ceea ce este neadevărat”.

Potrivit unor surse politice digi24, mai multi liberali se opun proiectului și ar vrea ca banii să fie gestionați de autoritățile locale.

 

Sursă informatii: Digi24.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online