Senatorii USR PLUS Simona Spătaru și Cosmin Poteraș, vicepreședinta, respectiv membru al Comisiei Juridice din Senat, au votat pentru ridicarea imunității parlamentare a senatorului PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, conform cererii depuse de DNA.

„Se pare că cei care s-au abținut nu înțeleg că rolul nostru aici este unul strict procedural, noi nu ne pronunțăm pe vinovăția sau nevinovăția unui cetățean român acest lucru fiind strict apanajul justiției.”, a transmis Simona Spătaru.

De asemenea, și Cosmin Poteraș și-a transmis public părerea: „Noi nu suntem instanță de judecată și nu ne pronunțăm asupra vinovăției domnului senator, în cazul în care votăm pentru ridicarea imunității. Dacă domnul fost ministru se consideră nevinovat, e normal să nu-i prejudiciem dreptul de a dovedi asta în instanță. Rămânând așa, întotdeauna asupra domnului Bodog va plana suspiciunea comiterii unei fapte nedemne.”

Acesta a mai adăugat că va rămâne de văzut pe viitor dacă ceilalți senatori vor înțelege prejudiciul moral pe care sunt pe cale să i-l aducă senatorului și, la plen, îndemânandu-i să voteze pentru ridicarea imunității.

Votul în Comisia Juridică a fost secret, „pentru” au votat 6 senatori, 6 s-au abținut și un senator a votat „împotrivă”. În urma votului, Comisia Juridică va adopta un raport de respingere a cererii DNA de ridicare a imunității parlamentare a senatorului PSD Florian Bodog. Raportul Comisiei urmează să fie supus votului Plenului Senatului, vot care este secret şi se exprimă prin bile.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online